Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Niszowiec dla mnie - co zamówić z Quality? :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-10-12, 01:20   #74
Sabbath
Wiedźma

Dot.: Niszowiec dla mnie - co zamówić z Quality? :)

Cytat:
Napisane przez Toccata Pokaż wiadomość
Zasadniczo jednak mottem forum powinien być cytat z Danetgo:
Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate
Ale mam refleks...

A jednak skorzystam z tego, że tu zabłądziłam i się nie zgodzę.
Lepiej brzmi:
Każda przebyta do końca droga prowadzi do nikąd.

Prawie to samo, a zupełnie inaczej...

A teraz odpowiadając na pytanie Estee7 (a raczej uzupełniając wypowiedź Homyczka) krótki rys znanych mi niszowych nut waniliowych (żeby nie było, że wyskakuję jak Filip z konopi):

Waniliowa, ciepła, lekko mdląca w stylu, w jakim mdli mnie l de Lolita jest Ambre et Vanille Coudray. Jest dostępny w Quality.

Rozkosznie waniliowy i kremowy jest Jour de Fete l'Artisan Parfumeur, ale zdobycie go jest bardzo trudne.

Dalej: wszelkie wytwory Maison de la Vanille - prawdziwe eldorado dla miłośników wanilii w różnistych wcieleniach.

Dużo wariacji na temat wanilii ma w swojej ofercie Comptoir de Sud Pacifique.

Nieco bardziej ciemnym zapachem, ale jednoczesnie takim, o którym nie potrafię nie wspomnieć jest Vanilla Tonka Particii de Nicolai. Ale uwaga - ten ma już nutki ostrzejsze i kadzidło.

Z tego samego ciemniejszego typu (choć to wcale nie ciemne typy): Ambre Extreme l'Artisan - mnóstwo wanilii, ale też już nie w typie Lolity.

I wreszcie Last but not least: wspominana już wszelka wanilia w zapachach Lutensa. Na podobieństwo do Lolity nie liczyłabym tu jednak.

Edytowane przez Sabbath
Czas edycji: 2007-10-12 o 04:34
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując