Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ciekawe zdania, wypowiedzi, które szczególnie zapadły Wam w pamięć :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2005-07-28, 20:09   #1
Lovisa
Zakorzenienie

Smile

Ciekawe zdania, wypowiedzi, które szczególnie zapadły Wam w pamięć :-)

Wiele z nas ma czyjąś wypowiedź, która wyświetla się jako nasz podpis pod każdym postem. Ale nie chcę zakładać wątku o tym jakie jest Wasze motto zyciowe itd., bo taki już był [użyłam wyszukiwarki] Proponuje wpisywać różne wypowiedzi znanych[albo i nie] ludzi, ciekawe zdania, gdzieś przeczytane, zabawne lub skłaniające do refleksji lub całkiem zwyczajne, ale zapadające w pamięć.
Oto moje:
"Nietzsche: Bóg umarł
Bóg: Nietzsche umarł"
[kto choć troche interesuje się tym filozofem, wie o co chodzi - to taka anegdota o nim]

If all of your wishes are granted, many of your dreams will be destroyed" [jeśli spełnią się wszystkie twoje życzenia, wiele twoich marzeń zostanie zniszczonych]
Marilyn Manson

"Dziś szaleniec, jutro geniusz - wszystko jest względne" - fajna gra słów, a przeczytałam to w ... programie telewizyjnym to była reklama filmu dokumentalnego o Albercie Einsteinie. Tekst był npisany obok jego zdjęcia, fajnie wyeksponowano słowo "względne" [żeby każdy skumał aluzję do teorii względności]. Wycięłam to sobie i powiesiłam nad biurkiem, a było to jakieś 7 lat temu

"Nie ma brzydkich kobiet, są tylko zaniedbane" - Coco Chanel [mam nadzieję, że się nie mylę]

Jak sobie jeszcze coś przypomnę, to oczywiście dopiszę, bo sporo takich wypowiedzi i cytatów spodobało mi się, ale oczywiście nie mogę sobie teraz wszystkich przypomnieć Tymczasem czekam na Wasze propozycje.

Edytowane przez Lovisa
Czas edycji: 2005-07-28 o 22:53
Lovisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując