2016-02-05, 12:49
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Cytat:
Napisane przez pani22ka
No. nastąpił etap, które wszystkie macie pewnie za sobą 
dziś były pierwsze poważne postrzyżyny  ale byłam z niego dumna  i co ma najfajniejszego pan fryzjer?????
Miotłę 
|
pokaz, plizzz 
miotle 
Cytat:
Napisane przez klementyna1
..ale my tez walczymy z goraczką od wczoraj...co spadnie po czopach to zaraz znów w góre..u lekarza"czysto" na razie bez leków- banki kazała postawic bezogniowe ( nas czasem przy poczatkach infekcji ratują)...
o 20.30 miał 39 stopni dałam paracetamol przed chwila mierze...a tu 38,7 i poprawiłam nurofenem...mam nadzieję, ze trochę ulży.... ta świńska grypa stracha pędzi..
Ja wczoraj z K. smazylismy faworki..dzis zjadłam tonę+ 2 pąki;p;p
|
ohhh oby nic powaznego sie nie rozwinelo 
(on daje sobie te banki postawic? )
ohh zjadlabym taka tone 
Cytat:
Napisane przez achna79
Ale ma takie fajne loczki, szczególnie taki jeden z tyłu 
|
pokazesz? 
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------
ahhh zauwazylam widzac cytaty moich wypowiedzi, ze czesto zjada mi literki - mam nadzieje, ze wybaczycie niedbalosc 
Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21
Co do paczkow, to pojechaliśmy do mamy a ona robi najlepsze na świecie więc skislabym jakbym nie zjadła. No ale nie mogłam. Znalazłam na mojewypieki przepis bez jajek i mleka i to co wyszło, pączkami tego raczej nie można nazwać. Ładnie rosło (prawie z michy wylazlo, bo akurat w tym momencie mała w dziki płacz bo głodna i śpiąca) już się podjaralam a od ręki odkleic się nie chciało. Ostatecznie mama łyżką wrzucsla na olej. Straszne kluchy wyszły ale z braku laku dobry i kit. Pozarlam z 8.
Mogę się pochwalić?  jako, że z jedzeniem zuziowym mam jeden wielki stres to wynagradza mi to aktywnością. W szoku jestem jak szybko jej to idzie. K. pierwszy raz ustal w pozycji na czterech (na łapkach i kolanach) jak miał 7,5 miesiąca. Z. miała 5,5 a wwczoraj takie cuda:
:
|
hehe... ja jestem lasuch straszny, i nawet jak cos nie wyjdzie to obskubie tu czy tam 
brawo dla Zu! 
Cytat:
Napisane przez Demeter
Jola, witaj na Insta  Tez dopiero co konto założyłam 
|
Insta? 
a o co w tym chodzi?
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------
Cytat:
Napisane przez jolanT
u nas Olaf szybszy od Ewy.
przedwczoraj złapał autko od Ewy i przeszedl pchając parę kroczków.. moze z 5
musze mu zniesc pchacza ze strychu i niech działa chłopak
Moderna-
probowalam ostatnio bo zabraklo mi koziego mleka i od razu go wysypalo.. nie duzo ale wyszly plamy..
czytalam ze mleko kozie mozna wprowadzic po 1rz (wczesniej sie nie zaleca bo nie ma kwasu foliowego i wit z grupy b)
no ale co mam zrobic.. w nocy mleko musi byc..
jeszcze sie zastanawiam nad bebilonem pepti bo w polsce pil i dosc dobrze tolerowal (ale wtedy jeszcze nie byl na diecie)
tu w niemczech cholernie drogie te mleko ;/ musialabym zapytac lekarke o recepte.
to ja tez sie pochwale
moje dziecko robi sisi na "duze kibli" juz dawno.. ale teraz robi tez dwojeczke  i uwaga- bez podnóżka i bez nakladki  wchodzi robi i wola ze "jużżżż!" 
|
brawa dla Olafa za pchanie i dla Ewy za toalete 
dobrze rozumiem, ze Olaf nie dostaje zadnego mleka, ani MM ani KP?
nie wolalabys tego specjalnego mleka na recepte?
mi sie jakos mleko kozie czy krowie jako podstawa diety, kloci u jeszcze tak malego dziecka, ktore nie ma daleko rozszerzonej diety.
Mam nadzieje, ze Cie nie urazilam - tylko glosno mysle 
konsultowalas diete z lekarzem prowadzacym?
buzka
Cytat:
Napisane przez Demeter
O widzisz, ja tez wlasnie zamówiłam m.in. Kicie Kocię 
Gdzie idziecie? Na niedzwiedzia? 
|
wazne, by dzeicku sie podobalo - teskt mozna zmodyfikowac 
takie schematowe te opowiastki, ale nich beda, takie tez sa na pewno dziecku potrzebne 
Ksiazka "Idziemy na niedzwiedzia"
|
|
|