Zakorzenienie
|
Dot.: forum dom i nieurchomosci - podfora, pomysl
Cytat:
Napisane przez nadia07
Chodzi mi o to ze zalozylam watek z moim nowo wyremontowanym pokojem. W ktorym przedstawilam fotografie mojego pokoju, i zapytalam o opinie i kilka (doslownie 2-3) rad odnosnie zagosodarowania miejsca.
Widzialam ze istnieje wiele watkow, gdzie dziewczyny pokazuja swoje pokoje - chetnie sie nimi chwala itd. (tak bylo nawet na starym podforum "Zrob to sama").
Moderatorka natomiast przeniosla moj watek do watku zbiorczego METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje , gdzie miedzy innymi sa prosby "urzadzcie mi pokoj" (caly!!)
|
Jako że mowa o nas - pozwolę sobie odpowiedzieć jako pierwsza (chyba że ktoś mnie zaraz ubiegnie .
Na forum "Dom i nieruchomości" istnieją dwa wątki o podobnej, aczkolwiek nie takiej samej tematyce : Metamorfozy pokoi - opinie, porady, inspiracje" (czy przypadkiem sam tytuł nie mówi wiele ?) oraz "Wizażanko - pokaż swój urządzony pokój".
Tak jak pisałaś - wątek pierwszy służy między innymi do porad w sprawie urządzenia pokoju od podstaw, ale również do porad typu "czy dobrze postawiłam meble", albo "czy pomarańczowe poduszki fajnie wyglądają do zielonego stołu", ogólnie czy fajnie zrobiłam to i tamto. I taki był wydźwięk wątku, który założyłaś : wkleiłaś zdjęcia prawie urządzonego pokoju, pytając dodatkowo czy sie podoba, jakie zasłony masz dobrać. Sama napisałaś - "dosłownie 2, 3 porady". Wybacz, ale dla 2 , 3 porad nie zakładamy osobnego wątku, a powód jest jasny - gdyby każda z nas chciała założyć taki wątek, to zrobiłby się bałagan nie do ogarnięcia (nie jest nas na forum 20 osób, ale z 8 tysięcy jak nie więcej).
Drugi wątek (Wizażanko pokaż swój pokój") jest już stricte wątkiem "voyeurystycznym" - tam wklejamy zdjęcia już urządzonych pokoi, po metamorfozie, i tam możemy dzielić się opiniami - czy ładnie, czy nieładnie, czy krzywo, czy za zielono. Dlaczego - jeśli chciałas prosić o ocenę i opinię - nie wkleiłaś tam swojego posta ?
Cytat:
Uwazam ze moj watek tam nie pasuje. Watek zbiorczy ma ponad 50 stron, jest nieprzejzysty !! I jak ktorejs wizazance zalezy na opini to najlepiej by miala swoj indywidualny watek !!
Wiadomo.. w watku 50 stronicowym.. po zapelnieniu jednej strony nasze zdjecia i prosby spadaja na kolejne starsze strony, staja sie niezauwazne, niewazne.. i tym samym nie otrzymujemy odpowiedzi na nasze pytania, prosby itd.
|
Tak, wątek jest długi i duży, ale czy nieprzejrzysty ? Ma swoją stałą grupę czytelników i pomocników. Wpisując swój post - automatycznie wątek przenosi się na samą górę pierwszej strony forum i jest doskonale widoczny dla innych - dla osób które chcą pomóc radą. Dziennie pisze do nas w sprawie porad 1-2 osoby, więc nie jest tak że Twoja prośba ginie w masie i momentalnie spada na satrsze strony. Jest widoczna i czytelna, szczególnie jeśli robisz z niej 3 posty - z opisem, zdjęciami.
Cytat:
Czy nie mozna zrobic tak by kazda z nas jesli chce sie "pochwalic" pokojem, (otrzymac rade czy ocene) , mogla zalozyc SWOJ wlasny watek. Dotyczacy tylko i wylacznie jej pokoju - a nie wrzuac tego wszystkiego do 1 worka - 1 watku w ktorym jest wielki misz masz?
|
Z tego co mi wiadomo (Dziewczyny pisały do mnie i Tysi) -jest wątek na forum Plotkowym - "pokaż swój pokój" Jeśli chciałaś pokazać swój pokój - dlaczego nie zrobiłaś tego tam ?
Cytat:
Mam nadzieje ze otrzymam odpowiedz, rozpatrzycie moja prosbe, tym bardziej ze czuje sie niesprawiedliwie potraktowana , poniewaz wiele takich watkow nadal istnieje a moj zostal wrzucony do zbiorczego.
|
Nie wiem gdzie wiele wątków takich istnieje. U nas żadna z Wizażanek nie ma sowjeg osobnego wątku, wszytsko wklejamy albo w "Metamorfozy", albo "Pokaż swoój pokój".
Cytat:
P.S. Chcialam jeszcze dodać ze moj pokoj, ktory sama urzadzilam, jest czyms moim.. tak jak dziewczyny chwala sie i pokazuja swoja bizuterie Hand made w "Katalog rekodziala" i maja wlasne watki, tak i ja bym chciala miec moj wlasny indywidualny watek !! W koncu pokazuje cos tylko mojego, co ja zrobilam i chce otrzymywac stale komentarze, rady,oceny)
Mam nadzieje ze to zrozumiecie
|
Rozumiemy. Ale musisz też zrozumieć nas. Tak jak pisałam - jest nas na forum kilka tysięcy. Założmy że każda z nas zechce pokazać swój pokój. Potem każda z nas pokaże łazienkę. A potem kuchnię ...
Cytat:
Bo pokazywanie mojego pokoju w 1 wielkim watku jest malo korzystne.
Obok pojawiaja sie pytania : jak urzadzic? gdzie znalezc to?
zdjecia roznych przykladowych styli(sstylow?)..
Troszke mija sie to z celem.
|
Tak, w ogólnym, zbiorczym wątku to nieuniknione, że jest mnóstwo różnych pytań. Ale pytania o pokoje w konkretnym stylu, kolorze przesuwamy lub zadajemy w odpowiednich wątkach, których jest mnóstwo, i których spis jest umieszczony nota bene na samej górze pierwszej strony jako redakcyjny (np. pokój w kolorze różowym, żółto - fioletowym, w jasnych kolorach, w stylu pop art itd.). I każdy kto wysili się by go przeczytać lub ewentualnie skorzystać z wyszukiwarki - nie ma problemu z otrzymaniem pomocy.
Tyle ode nas,
Asia i Justyna.
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach. 
|
|