Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Małżeństwa jednopłciowe (homoseksualne) w Polsce
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-02-07, 08:43   #11
Rena
Zakorzenienie

Dot.: Małżeństwa jednopłciowe (homoseksualne) w Polsce

Cytat:
Napisane przez ZaleszczotekKsiazkowy Pokaż wiadomość
. oraz niesłusznego wartościowania w społeczeństwie ("Ja mam małżeństwo, a Ty związek partnerski, małżeństwo jest poważniejsze, lepsze, więc ja/mój związek jest lepszy, a Twój gorszy").
nie spotkalam sie z czyms takim we Francji. Ogolnie zwiazki partnerskie pierwotnie byly dla par jednoplciowych, a teraz statystyki mowia ze glownie pary hetero ida z tym do sadu. Nie ma wartosciowania, ze jak podpis w merostwie to wow powazna sprawa, a jak zwiazek podpisany w sadzie to cos gorszego. Zwiazki zawarte w kosciele nie maja mocy prawnej i zeby uznano trzeba trzeba jeszcze odwiedzic merostwo.

Malzenstwa jednoplciowe sa dostepne od niedawna to taka totalna swiezynka. Sa mega niepopularne malo kto to w ogole bierze. Przez pierwszy rok raptem 4 pary o ile dobrze pamietam. Nie wiem czy mozna to porownywac do emancypacji kobiet biorac pod uwage fakt, ze wiekszosc par jednoplciowych to sami panowie, legalizacja zwiazkow dwoch pan to sprawa marginalna. Mozna rzec ze jak nie wiadomo o co chodzi to o pieniadze. By zostaly miedzy facetami.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując