Ale mam problem dziewczyny

Czy któraś z Was ma już wymieniony dowód? Ja nie jestem na stałe zameldowana w Lublinie, tylko pod Wroclawiem i nie chce tego zmieniac w dowodzie, ale mam w Lublinie zameldowanie tymczasowe i kiedy się dowiadywałam w Urzędzie Miasta to mówili mi, że bez problemu mogę tu złożyć wniosek o nowy dowód, a oni to prześlą do Wrocławia i tu odbiorę nowy dowód. A dziś już miałam się wybierać do Urzędu, zadzwoniłam jeszcze raz i powiedzieli mi, że wszystko się zmieniło i że już tak nie można, no chyba że by napisać podanie do kierownika, ale i tak mój nowy dowód będzie ważny tylko tyle, ile mam jeszcze zameldowania tymczasowego (czyli rok)...
No i chyba muszę pojechać jutro do Wrocławia, złożyć wniosek o dowód i wrócić do Lublina bez nocowania tam, bo na piątek muszę być w Lublinie, zaczynają mi się zajęcia

A w dodatku nie wiem, kiedy będę znowu miała okazję pojechać do domu, do Wrocławia, żeby ten dowód odebrać, chyba na Wielkanoc

Nie wiem czy wyrabiać tu ten dowód na rok tylko (o ile kierownik wyrazi zgodę) i przy okazji pobytu w domu (np. na Wielkanoc) złożyć tam wniosek o kolejny dowód, czy już pojechać i załatwić, ale mieć ten dowód na 10 lat... Porażka. Muszę dziś zdecydowac, nie wiem czy jutro jechać

Zła jestem cholernie