Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie kwietniowe - część V :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-02-08, 15:56   #240
Polinezyjka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

justynka Kochana ja to najbardziej się boję o Ciebie i poród naturalny -nawet taki ustalony jakiś, że będziesz krzyczeć i prosić o CC a oni Ci nie zrobią.
Bo widzisz, czytająć te opisy dzeiwczyn to 80 % z nich w pewnym momencie krzyczało i błagało o CC. A to dla lekarzy jest normą, wiedza, ze wszystkei tak prosza bo ból nie do wytrzymania a potem jak już zaczynają się parte to już rodzą normalnie. Więc nikt nie reaguje na takie prośby.
Dlatego albo nastawisz się na SN i po prostu im zaufasz i będziesz się ich słuchać i z nimi współpracować - w innym wypadku to moim zdaniem zrób wszystko by było CC.
Położna nam powiedziała, ze dziewczyny które nie współpracują w trakcie porodu bardzo często są nacinane do samego tyłka bo po prostu nie słuchają inie prą wtedy kiedy trzeba i ten poród po prostu nie idzie - wiec nacinają by dziecko szybciej wyszło i skończyć mękę dziecka i matki.

Ja idę do SN z pełnym zaufaniem i oddaniem wszystkiego w ręce położnej, będzie jak będzie dostosuję się , nastawię się też, że będzie na pewno bardzo dobrze.
Jakbym miała inne podejście, zbliżone do Twojego to zrobiłabym chyba wszystko co się da by załatwić CC bo taki poród, z takim podejściem będzie bardzo ciężki i traumatyczny (tzn. może źle bo zgeneralizowałam, może być ciężki ale nie musi )
Może się okazać, ze np dojedziesz do szpitala a tam masz rozwarcie prawie 8 cm. Minie godzinka, będzie 10. 3 pchnięcia i urodzisz.
Ale może też być tak, ze tak się zablokujesz psychicznie, że i rozwarcie nie postąpi, i nie będziesz mogła dobrze przeć bo cały czas psychicznie będziesz przyblokowana ze strachu.

W zasadzie scenariusz może być każdy przy SN przy CC jest tylko nie wiadoma jak szybko dojdziesz do siebie po porodzie .
Ja CI życzę by Ci się udało załatwić CC znam dużo osób, które płaciły/załatwiły sobie i wszystko jest w porządku

Czytając też te opisy porodów dużo dziewczyn zarzeka się, że nigdy więcej ciąży - i to piszą tak o CC i po SN.
To wszystko jest nie do przewidzenia .
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora