2016-02-09, 09:47
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Hej 
Śniadanie zjedzone, trzeba by było w końcu wstać Też mnie chyba zaczynają ciągnąć więzadła, zwłaszcza jak gwałtownie po coś się odwrócę.
Cytat:
Napisane przez iweczka
hej
dopiszcie w moich danych wiek 30 lat, TP wg OM 23.08.2016
|
Dopisane 
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda
O miałam to samo! Okres zero bólu, ale owulacja... Dzień lub dwa z życia wyjęte, żadne leki na ten dziwny ból nie działały.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
|
Najbardziej bolesne owulacje miałam w... gimnazjum Przez 2-3 dni chodziłam zgięta w pół.
Cytat:
Napisane przez asiulek8
daj znać czy załącznik się dodał. Bo nie wiem czy z telefonu widać.
|
Śliczny A te na polskiej stronie za 129zł też są spoko?
Cytat:
Napisane przez shybuya
Tija, czekam na poradnik karmienia! Z niecierpliwością  Szkoda, że mieszkasz tak daleko, bo chyba zawczasu na korepetycje bym się wybrała i ogólnie na doszkolenie 
|
Na spokojnie z czasem zrobię, bo teraz za bardzo nam sie nie przyda
Cytat:
Napisane przez Orange_tree1
Witam Was dziewczynki w ten piękny i słoneczny dzień (przynajmniej u mnie). Noc słaba bo gdzieś z tyłu głowy ciągle myśl, że dziś USG prenatalne i czy wszystko będzie dobrze. Teraz siedzę w pracy jak na szpilkach i czekam na 12.00 na męża żeby pojechać na te badania. Trzymajcie kciuki za mnie !!
|

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1
U nas na Bożenkę mówimy Kaśka xD
|
No wiesz?! Ja mam na imię Kasia 
Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd
Dzien dobry
Dzis wizyta juz sie nie moge doczekac trzymajcie kciuki  ;-)
Co do katarku o tak świetny wynalazek tej starodawnej gruszki to bym chyba nie ogarbela Adus mial czesto katar przy zabkowaniu wiec to było bardzo ekstra pomocne 
|

Cytat:
Napisane przez Origa
Trochę się wczoraj załamałam, bo mi księgowa wyliczyła wysokość macierzyńskiego  Jakoś tak do końca miałam nadzieję, że premie mi się będą wliczać (a to zazwyczaj 40-50% mojego wynagrodzenia), a tu jednak potwierdził się najczarniejszy scenariusz  Coś mi się zdaje, że zweryfikujemy dość mocno plany zakupowe no i nie pojedziemy na pewno na żaden urlop w maju/czerwcu
Dziś o 12:00 mam wizytę u gin. prowadzącej na NFZ więc pewnie w końcu założą mi kartę ciążową 
|
Szkoda, że tyle mniej będziesz dostawać

Cytat:
Napisane przez Origa
Nie, chyba, że w regulaminie wynagradzania (albo układzie zbiorowym) jest informacja, że nie wypłaca się ich za okres nieobecności w pracy z powodu choroby czy urlopu albo innych świadczeń. Nie wiem, czy mnie dobrze zrozumiałaś  Jesli na pasku wynagrodzeń Twoja premia jest jako uznaniowa, to na pewno Ci się nie wliczy, podobnie z handlową (chyba, że jest stałej wysokości np. 1000 PLN miesięcznie i jak wcześniej pół miesiąca byłaś na L4 to dostałaś 500 PLN). I nie ma znaczenia fakt, że premię masz ozusowaną/oskładkowaną. Nie rozumiem, dlaczego tak jest  A jak nie ma u Ciebie w regulaminie wynagradzania nic o tym, to po prostu bierze się przepisy ogólne dot. wypłacania zasiłków i z nich to samo niestety wynika.
|
A jak to jest z dodatkami specjalnymi? Mam je ozusowane itp.
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda
Ja po genetycznym. Wszystko super z maluchami 
|
|