Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Sierpnióweczki 2016! Część II.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-02-09, 09:47   #209
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Hej

Śniadanie zjedzone, trzeba by było w końcu wstać Też mnie chyba zaczynają ciągnąć więzadła, zwłaszcza jak gwałtownie po coś się odwrócę.

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
hej

dopiszcie w moich danych wiek 30 lat, TP wg OM 23.08.2016
Dopisane

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
O miałam to samo! Okres zero bólu, ale owulacja... Dzień lub dwa z życia wyjęte, żadne leki na ten dziwny ból nie działały.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Najbardziej bolesne owulacje miałam w... gimnazjum Przez 2-3 dni chodziłam zgięta w pół.

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
daj znać czy załącznik się dodał. Bo nie wiem czy z telefonu widać.
Śliczny A te na polskiej stronie za 129zł też są spoko?

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość

Tija, czekam na poradnik karmienia! Z niecierpliwością Szkoda, że mieszkasz tak daleko, bo chyba zawczasu na korepetycje bym się wybrała i ogólnie na doszkolenie
Na spokojnie z czasem zrobię, bo teraz za bardzo nam sie nie przyda

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczynki w ten piękny i słoneczny dzień (przynajmniej u mnie). Noc słaba bo gdzieś z tyłu głowy ciągle myśl, że dziś USG prenatalne i czy wszystko będzie dobrze. Teraz siedzę w pracy jak na szpilkach i czekam na 12.00 na męża żeby pojechać na te badania. Trzymajcie kciuki za mnie !!

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
U nas na Bożenkę mówimy Kaśka xD
No wiesz?! Ja mam na imię Kasia

Cytat:
Napisane przez Lucynka20xd Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Dzis wizyta juz sie nie moge doczekac trzymajcie kciuki ;-)

Co do katarku o tak świetny wynalazek tej starodawnej gruszki to bym chyba nie ogarbela Adus mial czesto katar przy zabkowaniu wiec to było bardzo ekstra pomocne

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Trochę się wczoraj załamałam, bo mi księgowa wyliczyła wysokość macierzyńskiego Jakoś tak do końca miałam nadzieję, że premie mi się będą wliczać (a to zazwyczaj 40-50% mojego wynagrodzenia), a tu jednak potwierdził się najczarniejszy scenariusz Coś mi się zdaje, że zweryfikujemy dość mocno plany zakupowe no i nie pojedziemy na pewno na żaden urlop w maju/czerwcu

Dziś o 12:00 mam wizytę u gin. prowadzącej na NFZ więc pewnie w końcu założą mi kartę ciążową
Szkoda, że tyle mniej będziesz dostawać

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Nie, chyba, że w regulaminie wynagradzania (albo układzie zbiorowym) jest informacja, że nie wypłaca się ich za okres nieobecności w pracy z powodu choroby czy urlopu albo innych świadczeń. Nie wiem, czy mnie dobrze zrozumiałaś Jesli na pasku wynagrodzeń Twoja premia jest jako uznaniowa, to na pewno Ci się nie wliczy, podobnie z handlową (chyba, że jest stałej wysokości np. 1000 PLN miesięcznie i jak wcześniej pół miesiąca byłaś na L4 to dostałaś 500 PLN). I nie ma znaczenia fakt, że premię masz ozusowaną/oskładkowaną. Nie rozumiem, dlaczego tak jest A jak nie ma u Ciebie w regulaminie wynagradzania nic o tym, to po prostu bierze się przepisy ogólne dot. wypłacania zasiłków i z nich to samo niestety wynika.
A jak to jest z dodatkami specjalnymi? Mam je ozusowane itp.

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja po genetycznym. Wszystko super z maluchami