Takie coś znalazłam... tylko, że trzeba przygotować samemu

Ale przynajmniej wtedy na 100% wiesz, co jesz... i wychodzi taniej

Autor przepisu używa dziwnych sformułowań ('rozkuciać', hehe

), ale to chyba niezły pomysł

Poza tym, pomyszkuj w sklepach ze zdrową żywnością, widziałam mnóstwo fajnych rzeczy

są też batoniki typu "fat burner", ale strasznie drogie... no i nie wiem, czy takie zdrowe, nie próbowałam
Zdrowe ciasteczka:
Składniki i ich ilość:
szklanka płatków owsianych, szklanka otrębów pszennych, szklanka rodzynek, szklanka mąki, jajko, szklanka soku jabłkowego, 1/4 szklanki oleju, łyżeczka proszku do pieczenia, cynamon...
Sposób przygotowania:
Wymieszać płatki, mąkę, otręby, rodzynki i proszek do pieczenia oraz cynamon. Jajko rozkuciać (lub zmiksować) z sokiem jabłkowym i olejem. Wlać do suchych produktów i wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, formować łyżką nieduże placuszki. Piec w temp. 200st. ok. 10min, nie dłużej.
Opis ogólny:
Przepis podkradziony z przepisów na zdrowe jedzenie dla niemowlaków (w wersji dla maluszków można zmiksować rodzynki). Ciasteczka są przepyszne, małe dzieci nie zepsute jeszcze kupowanymi łakociami je uwielbiają, dorośli zresztą też. Szczerze polecam. Myślę, że dokonały dla osób które dbają o linię ale mają napady głodu na słodycze.