Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co sądzą o Polakach ludzie za granicą?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-10-16, 19:36   #7
amber2046
Zakorzenienie

Dot.: Co sądzą o Polakach ludzie za granicą?

Mam bardzo dobre zdanie o polskich studentach, ale o robotnikach budowlanych już niekoniecznie. Niestety widziałam kilka razy nieciekawe akcje w ich wydaniu. Raziło mnie słownictwo, (choć tego akurat inni nie rozumieli), a w weekendy to, że nie potrafili kulturalnie się napić tylko musieli się upić.
Najbardziej wstydziłam się za dwóch karków w dresach z butelką wódki w ręku. Jeden zachęcał drugiego do sikania na głównej alejce parkowej prowadzącej do wesołego miasteczka, którą to drogą przechodzili w między czasie rodzice z dziećmi. A użył następujących słów (po ocenzurowaniu) "No co się przejmujesz lej przecież nie jesteś w Polsce." Myślałam, że zapadnę sie pod ziemię. Duńczyków w takim stanie nigdy nie spotkałam.

Natomiast studenci to dla mnie osobny rozdział: serdeczni, pomocni, można na nich liczyć. Polubiłam wszystkich kolegów i koleżanki TŻ-eta.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując