Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - jedwab Biosilk
Wątek: jedwab Biosilk
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-10-16, 22:07   #67
black_sun
Rozeznanie

Dot.: jedwab Biosilk

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
Ale mam takie pytanie odnośnie jedwabiu. Chciałabym się upewnić co do pewnej opinii fryzjerki.
Czy to prawda, że jedwabiu nie można używać w dużej ilości i zbyt często bo to szkodzi włosom ? Nie chodzi tu o przetłuszczanie, ale o niszczenie włosów, że po długim stosowaniu już nic innego (czytaj słabszego) nie będzie działało na włosy. Czy czysty jedwab rzeczywiście jest zbyt silnym środkiem ?

co do wstrząsania to takie zalecenie jest na ulotce a nie wymyślone z głowy mój jedwab jak za długo postoi to jest rzadszy, po wymieszaniu jest w powrotem gęsty. może jakieś składniki się rozłączają?
co do szkodliwości bądź nie jedwabiu. kiedyś jakiś fryzjer nie polecał mi stosowania go na bardzo zniszczone włosy bo to miało jakoś je oblepiać i pogarszać ich stan trochę nie do końca go zrozumiałam, ale z tego co mówił to wydaje mi się, że chodziło mu o to, że długotrwałe stosowanie jedwabiu może włoski obciążyć i zrobić z nich strąki tak że lepiej robić przerwy albo stosować co drugi dzień. ja tam mam takie siano z końcówek, że obciążone strąki zamiast nich by mi się przydały
black_sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując