Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Co sądzą o Polakach ludzie za granicą?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-10-17, 14:29   #17
amber2046
Zakorzenienie

Dot.: Co sądzą o Polakach ludzie za granicą?

Cytat:
Napisane przez traci Pokaż wiadomość
Czy studenci sa tacy swieci to bym raczej nie powiedziala.
Robotnicy sa be bo nie pokonczyli szkol no ale studenci sa kochani bo przeciez sie ucza.

Niedaleko mnie jest kilka akademikow i widzialam na co stac studentow i to wzelkiej narodowosci (duzo Polakow).Policja tam przyjezdza praktyczne codziennie.Pijanstwo ,bijatyki ,widzialam na wlasne oczy wyrzucane krzesla przez kono.A kiedys to byl taki spokojny akademik...

Jakies zle zachowania nie sa spowodowane tym skad pochodzimy ,czy jestesmy studentami ,czy robotnikami ,czy jestesmy czarni ,biali, czerowni itp to zalezy od wychowania ,kultury.
Ta niechec do Polakow wziela sie stad bo teraz moze kazdy przyjechac niewazne kto sa otwarte granice i kazdy ma prawo.Nie ma selekcji jaka byla kiedys i przez to ludzie widza pewne zachowania.A wiadomo ,ze co zle to widzi sie u kopgos a nigdy u siebie.
Polski robotnik za granicą bywa, że ma tytuł magistra. Przynajmniej ja znam osoby, które po studiach zrezygnowały z pracy biurowej na rzecz dobrze płatnej pracy fizycznej poniżej kwalifikacji.
Co do mojej wcześniejszej wypowiedzi to nie uogólniałam przecież do całej grupy, a pisałam o swoich obserwacjach i ludziach z którymi się zetknęłam. Nie było tam stwierdzeń negujących jakikolwiek zawód. Dlatego dziwny jest dla mnie twój komentarz z cytatem mojego postu. Każdy zbiera swój własny bagaż doświadczeń, a ja trafiłam na takich a nie innych studentów i takich a nie innych robotników budowlanych.

Z ostatnią częścią twojej wypowiedzi zgadzam sie w 100%.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując