Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 12 tydzień a ja nic nie mogę jeść!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-10-18, 11:11   #6
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax
Dot.: 12 tydzień a ja nic nie mogę jeść!

Cytat:
Napisane przez Emily1982 Pokaż wiadomość
Pomocy
Nie wiem już co mam robić,ale jak ja mam się zdrowo odżywiać i jeść wszystko co dobre dla maluszka skoro nic nie moge jeść.Po wszystkim co zjem to wymiotuję albo mam okropne,nie do wytrzymania mdłości.
Martwię się o dzidzie.
1. O dzidzię sie nie martw. Na razie to co potrzebuje to jest malutko i wykorzysta to z tego co twój organizm sobie na zapas zostawił.
2. Dziewczyny dobrze doradzaja by jesc na co ma sie tylko ochotę bo nawet jesli pożniej sie to zwróci zawsze jakas ilosc zostanie przetrawiona i zatrzymana.
3. koletynka bardzo dobrze napisała z tymi ciasteczkami i gorzką herbatą. To jest bardzo dobry i sprawdzony sposób na to by wstac bez porannych mdłosci (po obudzeniu zjesc polezec 10-15 minut i dopiero wstac). Ciasteczka powinny być raczej niesłodkie by nie zmuliły. Ale moga to być też: sucharki, podsuszony biszkopt, kawałek podsuszonej bułki z poprzedniego dnia lub kukurydziane czyste chrupki typu flips, ja np. jadłam pieczywo chrupkie ryzowe.
a i jeszcze jak bedzie sie robić herbatke to dobrze jest do niej wrzucic troszke swiezego imbiru (działa antymdłosciowo).

Dodatkowo:
Prawdopodobnie żoładek jest troszkę skurczony skoro przyjmował mało pokarmów wiec dobrze by było go troszeczkę "rozepchnac".
Najbardziej netralnym pokarmem jest ryż ugotowany na wodzie (mozna ociupinkę posolić). Ale ze taki ryz jest raczej mało przyjeny w jedzeniu to polecam ugotowały na rosole (np. z nogi kurzecej, odradzam kostki typu Knorr), można dozucic marcheweczke.
Następnie wejsc w etap jedzenia warzyw na parze a pozniej to juz pojdzie z gorki i bedzie mozna jesc wszystko.
Na podrazniony wymiotami przełyk mozna sprobowac popijac ciepły kisiel. Zrobić zwykły kisiel w wersji bardziej rozwodnionej tak by dał sie spokojnie pic i popijac. Łagodzi to podraznienia i pieczenia przełyku.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując