Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jaki Make up do cery BARDZO przetluszczajacej i tradzikowej ???
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-20, 12:00   #8
Anahstasia
Zakorzenienie

Dot.: Jaki Make up do cery BARDZO przetluszczajacej i tradzikowej ???

Cytat:
Napisane przez _wanilka_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam okropny problem, z ktorym pewnie nie jedna z was sie boryka ...otoz mam bardzo przetluszczajaca sie cere, nie tylko w strefe T,
do tego krostki, grudki pod skorą, wagry i rozszerzone pory...
Pragne dodac ze mam juz 24 lata i kompletnie nie moge sobie z tym dac rady.
Mam prace, w ktorej widok takiej twarzy nie jest mile widziany, tylko nie wiem jaki podklad , fluid kupic zeby twarz sie jeszcze bardziej nie przetluszczala?
Macie moze jakies sprawdzone produkty?

Bardzo prosze o rade
Przede wszystkim niezbędna jest systematyczna pielęgnacja takiej cery: regularne jej oczyszczanie i nawilżanie. Jeśli poziom nawilżenia naskórka będzie wysoki, ilość wydzielanego sebum się zmniejszy i skóra tłusta nie będzie aż tak kłopotliwa.
Zainwestuj w podkłady antybakteryjne i beztłuszczowe. Apteczke marki oferują specjalistyczne podkłady do cery trądzikowej (Unifiance La Roche Posay, Dermablend Vichy). Inne koncerny - podkłady typu oil-free. Do tego polecam pudry matujące (hit KWC Blended Face Powder Clinique czy puder Anti-Shine/ryżowy Kryolanu) oraz do torebki - bibułki matujące. Więcej informacji nt. tych kosmetyków znajdziesz w KWC i archiwum forum.

Pozdrawiam!
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując