2016-02-15, 22:16
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Typ kolorystyczny - dylemat
patrząc na ostatnie zdjęcie i opis cery powiedziałabym, że jestes typem cool summer, a ten typ słabo wyglada w super jasnych blondach, bo pasują one głównie typom "light summer" spróbuj poszukać sobie paletek kolorystycznych w internecie, mnostwo tego jest.
typ cool charakteryzuje się tym, ze jest bardzo zimny - posiadacz/ka tego typu ma oczy w zimnym kolorze i mocniejsza oprawę oczu niż typ "light"
piszesz, że podkreślasz brwi, a czy ich kolor dużo się różni od naturalnego?
nie ma sensu ich podkreślać przy tak rozjaśnionych włosach, daje to groteskowy efekt, zdecyduj, albo rozjasniasz włosy i nie podkreślasz brwi, wręcz bym nawet pudrowała je, zeby je zrównać z kolorem włosów, a koncentrujesz się na oczach, albo wracasz do naturalek.
w chwili obecnej jest zbyt duzy kontrast tak jak pisałam, brwi za mocno odcinają się od włosów, ni wygląda to dobrze,
nadal jednak nie wiem jaki ten naturalnym kolor wlosow jest, szkoda ze ni wstawisz zdjęcia np sprzed lat, gdy jeszczenie farbowałaś wlosow.
nie radzę farbować włosów na ciemniejszy odcień od naturalnych, najciemniejsze jakie mozesz mieć to odcien naturalny, albo ciemne chłodne blondy, lub jasne chłodne brązy.
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------
" Zawsze każdy mi mówił, że jestem blada."
najlepiej jest nie dać sobie wmówić, ze coś znami nie tak. masz piękną jasną skórę to twój atut, może źle byś wyglądała w dużo ciemniejszym odcieniu albo zbyt cieplym, ale na pewno nie w naturalkach. ludzie to nie wiedza czasem jak coś ubrać w słowa.
owszem twoja skóra jest bardzo jasna, ale blada a jasna to dwa rozne określenia i tylko jedno z nich jest pozytywne.
|
|
|