Termin ważności zaświadczenia o odbyciu nauk przedmałżeńskich.
Jako że jest to mój pierwszy post na forum, to chciałam bardzo serdecznie przywitać się z Wami, kochane Wizażanki .
Chciałam się Was poradzić w sprawie moich niejasności dotyczących nauk przedmałżeńskich i poradni życia małżeńskiego. Po prawdzie szukałam na forum odpowiedzi na moje pytania, ale jednak nie do końca je znalazłam. Jeśli moim postem zaśmiecam forum to bardzo przepraszam .
Otóż z moim narzeczonym zamierzamy w najbliższym czasie wybrać się na owy kurs. Wprawdzie do ślubu zostało nam jeszcze sporo czasu ( bo mniej więcej rok ), ale to chcieliśmy załatwić wcześniej. Wiem, że zaświadczenie o odbyciu nauk przedmałżeńskich wydawane jest bezterminowo, ale jak jest z tą poradnią do życia małżeńskiego ? Czy też takie zaświadczenie jest ważne dożywotnio, czy może tylko 3 miesiące ?
Bardzo liczę na Wasze odpowiedzi. Wprawdzie mój narzeczony ma jutro dzwonić do naszej parafii i wszystkiego się dowiedzieć, ale ciągle nie daje mi to spokoju.
Mam jeszcze jedno pytanko na koniec : jakie dokumenty są wymagane przy zapisywaniu się na te nieszczęsne nauki ?
Pozdrawiam serdecznie .