Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Majówki 2016 - przyszłe majowe mamy cz. III
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-02-16, 21:54   #281
mialavi
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - przyszłe majowe mamy cz. III

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Ale oprócz dojazdów mamy teściów na parterze domu
Choć na dojazdy małż nie narzeka, bo do pracy dojeżdża w 10 min

Co do chusty - ja kupiłam używaną. Mąż mi smęcił, że to fanaberia itd, długo się przez niego wahałam i kupiłam dopiero, gdy córa miała 2 miesiące. Nosiłam ją tak często na spacery tak długo, jak długo dawałam radę nosić ją z przodu, niestety nie jestem w stanie zarzucić dziecka na plecy
I faktycznie cenowo bardzo mi się to opłacało, bo chusta w idealnej kondycji a za mniej niż połowę sklepowej ceny. Tyle, że wylicytowałam L, podczas, gdy mi spokojnie wystarczyłoby M. Ale zrobiłam od razu ciach-ciach nożyczkami i rozwiązałam tą kwestię
Ponadto używane podobno mają tą zaletę, że materiał jest już "złamany" i łatwiej się go wiąże.

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Moja córka zaczęła wreszcie odzywać się zdaniami, a nie pojedynczymi słowami.
Mówię do niej dziś:
- Hania, Ty masz obsesję! (dodam, że nie wie, co to znaczy, bo po raz pierwszy to słowo usłyszała, ale cały ranek chodziła za nami, żeby jej bajkę włączyć)
- Nie, nie mam obsiesi. - tym swoim dziecięcym głosikiem, mówię Wam

Potem mówię do niej przy innej sytuacji:
- Słyszę Cię. Mama nie jest głucha.
- Mama gucha jest - i w śmiech. I za chwilę:
- Gucha, gucha.
- Nie jestem głucha.
- Mama gucha jest - i tak w kółko.

I jeszcze wieczorem:
- Masz już grzecznie leżeć i za chwilę zasnąć.
Zamyka oczy, aż cała buzia się marszczy i oddycha przez otwartą buzię tak głośno, że aż pochrapuje tak "śpi".

Uwielbiam ten etap, w którym teraz jest
Najlepsze, że niby nie zna słowa ale wie kiedy go użyć Fajnie masz, ile ma Twoja córa? Ehh to musi być super uczucie, ale moja też niedługo będzie gadać tylko najpierw musze ją urodzić
A Twoja córeczka z brzuchem już gada??
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora