Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - I jak po wyborach? Wrażenia.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-10-22, 13:06   #760
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80
Dot.: I jak po wyborach? Wrażenia.

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to możliwe, ale ja poczułam się mniej 'zniewolona' wlasnie za rzadow PiS(nie mowie o panu Giertychu, bo to inna bajka). Nie czulam sie gnebiona, zauwazylam tez pozytywne zmiany, takze pomoc socjalna ze strony panstwa. Nie mowie, ze bylo cacy i ze jest cudownie, ze panowie Kaczyńscy maja super-ekstra-prezencje, ale pan Tusk tez jej nie ma. Poza tym naprawianie stosunkow z Rosja bedzie zapewne polegalo na wlazeniu jej gdzies... co robil juz pan Kwasniewski.
Wybaczcie, ale ani w Rosji, ani w Niemczech Polska przyjaciela nie znajdzie. To pokazala historia wielokrotnie.
Rowniez boje sie wejscia Polski do strefy Euro, czego, o ile mi wiadomo, partia pana Tuska jest zwolennikiem. Uwazam, ze kraj nie jest na to gotowy. Wystarczy porzyjechac na wschód i zobaczyc jak ludzie zyja.
Nie jestem zagorzalym przeciwnikiem PO i jakims konserwatywnym fanatykiem, ale mam swoje obawy, a na Irlandie bedziemy musieli raczej poczekac znacznie wiecej niz 4 lata .
Zastanawiajaca jest tez ta euforia po wygranej PO, bo w sumie nic (jeszcze) nie zrobili, a gadac umie kazdy.
Niemniej, zycze Polsce jak najlepiej
Jak to mówią w reklamach funduszy inwestycyjnych - zyski osiągane w przeszłości nie są gwarancją osiągnięcia ich w przyszłości...czy jakos tak. To samo tyczyć się może Niemiec i Rosji, chociaż co do Rosji to raczej masz rację :\
Gadanie gadaniem, jasne, że każdy gadać umie, ale Tusk wczoraj jako jedyny nie rozliczał i pysznił się, nie unosił i nie pluł jadem na inne partie. Mówił o Polsce i powtarzał obietnice wyborcze i chociażby to przekonuje mnie, że postawiłam na słusznego konia w tym wyścigu.