2016-02-17, 20:41
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak przekonać przyjaciółkę?
Cytat:
Napisane przez motylak234
Moja przyjaciółka zwariowała i to dosłownie... Może zacznę od początku. A więc jakiś rok temu spodobał jej się chłopak ze szkoły. Nie było w tym nic dziwnego - myślałam, że jej przejdzie, tym bardziej, że wtedy miała swojego chłopaka.  Niestety z Markiem, bo tam miał na imię rozstała się kilka miesięcy temu a teraz postanowiła zawalczyć o tego chłopaka ze szkoły. Generalnie powiedziałabym rób co chcesz i życzyłabym jej powodzenia. Tylko, że ten chłopak znalazł sobie dziewczynę a ona chce włazić z butami w ich życie, niszcząc ich związek. Nie wiem jak zamierza to zrobić. Tłumaczę jej, że mamy po kilkanaście lat, a takie związki z reguły są krótkotrwałe, więc niech poczeka - może sami się rozejdą, bez niczyjej pomocy, ale to na nic. Ona wie swoje.
Może wy macie jakieś sensowne argumenty, bo mi już brakuje siły. Przecież ten chłopak ją znienawidzi.
|
może i tak by było lepiej? skoro do Twojej koleżanki inne argumenty nie docierają, to to by jej dało do zrozumienia, że nie powinna się zachowywać jak dziecinna egoistka i niszczyć czyjegoś szczęścia 'bo ona tak chce'
|