2016-02-23, 12:29
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bariera psychiczna w nauce języka obcego
Cytat:
Napisane przez Kucias
Jak się uczyłam w szkole, to to samo. Może myślą, że nie opłaca się tego uczyć, bo po co, a potem nadrabiaj całą fonetykę ze słownictwa juz na poziomie b2.
Jeżeli interesuje Cię wymowa amerykańska wejdź na kanał rachels english, tam jest wszystko od poszczególnych dźwięków po ćwiczenia z wymowy, no i prowadząca świetna babeczka. Jeśli myślisz bardziej o brytyjskiej to wpisz british phonetic i wyjdzie Ci kilku ludziow.
Co do postu wyżej, nie uważam, że to co polecasz jest niezgodne z tym co pisałam wcześniej  . Bardzo dobre ćwiczenie, pomaga się osluchac w wymowie. Ja jednak w czasie takich ćwiczeń pobieram napisy angielskie. Inaczej sam dźwięk mi nie pomagał, bo jak słyszałam coś, czego nie rozumiem, to i tak nie wiedziałam co to za słowo xd. Tylko należy się skupić mocno na słuchaniu, nie czytać bezwiednie nakładu angielskie, bo znowu po swojemu będziemy czytać. Najlepiej patrzeć wtedy, gdy nie rozumiemy słowa mówionego i jest git, dużo się tak nauczyłam  .
|
Dzięki sprawdzę. W sumie nie wiem na którą wymowę postawić, brytyjską czy amerykańską. Amerykańska wydaje mi się łatwiejsza i chyba więcej osób nią mówi?
Zapisz
|
|
|