Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Staw Kolanowy: skręcenie, artroskopia, leczenie, efekt leczenia
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-23, 13:13   #12
anitkamyyy
Raczkowanie

Dot.: Staw Kolanowy: skręcenie, artroskopia, leczenie, efekt leczenia

hej, dawno tu nie zaglądałam!
Podczas wrześniowej artroskopii okazało się, że kość powoli sama zaczyna się odnawiać i lekarz jedynie oczyścił mi staw, ponieważ był stan zapalny (skutek odnawiania kości). Miałam mieć ponownie robiony zastrzyk z komórkami macierzystymi + kwas hialuronowy jako wspomagacz, niestety nowa praca nie pozwoliła mi na tygodniowe leniuchowanie po zastrzyku...
Jest końcówka lutego, powinno być wszystko w porządku, a niestety nie jest. W stawie nadal słychać chrupanie, delikatnie mi coś przeskakuje i przy większym obciążeniu pobolewa (plusem jest, że boli mniej).
Co do rekonwalescencji po artroskopii, to tak naprawdę wszystko zależy od tego, co było robione w stawie podczas danej artroskopii. U mnie za pierwszym razem było gorzej, bo miałam robione uwalnianie troczków, przytwierdzanie rzepki na środku stawu, długo dochodziłam do siebie. Teraz przy drugiej, po oczyszczeniu stawu, już po dwóch tygodniach sama normalnie jeździłam samochodem na rehabilitację

Wiem, że moja przygoda z kolanem jeszcze się nie zakończyła i jeśli tylko znajdę tydzień wolnego to piszę się na komórki macierzyste!

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Weenecka Pokaż wiadomość
Anitka i jak tam artroskopia? Ja zabieg przechodziłam 1.10 w intermedzie , a mianowicie miałam zszywana lakotkę kolanową. na początku kolano było opuchnięte i bardzo bolało. jeszcze chodzę o kulach, ale mimo zaleceń ortopedy boję się cwiczyc w domu, ze cos uszkodzę.
Jak z kolanem? wszystko w porządku czy nadal coś odczuwasz?

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Lorym Pokaż wiadomość
Witam,

miałam podobne problemy, przewróciłam się na nartach - niestety okazało się, że musiałam mieć artroskopię, nic nie bolało, tydzień po zabiegu masz małe problemy z chodzeniem, ale już nie narzekam.
Jestem ciekawa co dokładnie miałaś robione podczas artroskopii?
mi już nigdy nie będzie dane nauczyć się jazdy na nartach, dostałam zakaz od lekarza, bo mam zbyt luźne więzadła :-P
anitkamyyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując