2007-10-27, 17:31
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: Guzek na piersi
Cześć, witam wszystkich! Jestem tu poraz pierwszy i przyznam, liczę na Waszą radę. Jakiś tydzień temu na usg wykryto u mnie guzek na piersi (8-9mm) - ginekolog wczesniej go nie wyczuła, ja zresztą też go nie wyczuwam, ale nie za bardzo fachowo się badam chyba. No w każdym razie na usg jest. Do tego od jakiegoś czasu mam powiększone węzły chlonne pachowe, tzn. na usg wyszło, że jeden (ma chyba 1,8 cm) - ten po stronie piersi z guzkiem, ale ja czuje je oba, sa wrażliwe na dotych, tzn ja czuje takie fałdy skory, ktore mi przeszkadzaja pod pachami. Ide do lekarza, ale mam termin dopiero za 2 tyg i strasznie sie boje...... (zrobilam nawet markera nowotworowego i czekam na wyniki).
Dodam, ze mecza mnie tez oslabienie, senność, ciągły brak energii, podwyzszona temp. Z tym że jestem osobą bardzo nerwowa i do tego przez ostatnie prawie 2 mies. ciagle zyje w stresie i przemeczeniu, no i zawsze reagowlalam na stres temperatura. Kilka razy ostatnio mialam tez jakby objawy przeziebienia (lamanie w kosciach, bol w klatce, temp. 37, ale po kilku aspirynach przechodzilo, jakby udało sie zdusic w zarodku)
I teraz nie wiem, jak myslicie, czy te objawy maja cos wspolnego z tym guzem? I czy to, ze wezly sa zaatakowane to musi znaczyc, ze to od tego guza i ze on jest zlosliwy?
Bardzo bede Wam wdzieczna za rade, bo, jak to wiele osob mowi, od czytania w internecie znajduje sie wszystkie choroby i wszystkie objawy pasuja... 
Sory za tak dlugie wystapienie....
Pozdraiwiam wszystkich
miamiamia
Edytowane przez miamiamia
Czas edycji: 2007-10-27 o 17:34
Powód: dodanie
|
|
|