Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - wyznanie kocham cię
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-02-24, 15:58   #15
tymczasowa_
Rozeznanie

GG do tymczasowa_
Dot.: wyznanie kocham cię

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Można być pewnym (w tej danej chwili, w tym danym stanie umysłu, w tym momencie życiowej dojrzałości lub często niedojrzałości) wielu rzeczy i po kilku dniach, ale to nie znaczy, że za kilka kolejnych dni ta pewność nie odejdzie w zapomnienie. To, że ktoś coś mówi w danym momencie może znaczyć, że tak w tym danym momencie czuje, ale nie musi oznaczać, że nadal to będzie czuł za kilka kolejnych momentów. Także takie "kocham Cię" nie poparte późniejszymi czynami, przeżywanymi i przepracowanymi razem chwilami (w tym problemami) znaczy tylko tyle, co słowa. I lepiej sobie tego aż tak do serca nie brać, a na pewno nie traktować jako jakieś wielkie zobowiązanie, obietnicę "to już na zawsze".
no właśnie dlatego pytam, bo teraz dla wielu osób te słowa nic nie znaczą. trochę śmieszy mnie rzucanie co chwilę takimi słowami, szczególnie gdy widzę to u dzieci z gimnazjum (nie obrażając nikogo), które chwilę po zapoznaniu się mówią to na okrągło.

a zastanawia mnie to wszystko, bo ostatnio spotykam się z facetem, który wie co to długi związek i zdawałby się miłość, zna powagę tych słów, a jednak po ledwo 2 tygodniach znajomości usłyszałam od niego, że kocha i nieco mnie to przeraża, bo nawet rozmawialiśmy o tym dość szybko, może po tygodniu gdzie widywaliśmy się właściwie codziennie, że ja póki co nie chcę wchodzić w związek, ale spotykać się możemy oczywiście tak jak teraz. on niezrażony powtarza to non stop, a ja nie wiem co wtedy zrobić...