Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jaki podkład dla mojej cery? - zbiorczy, cz. II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-02-28, 06:42   #4287
Loyd
Zakorzenienie

Dot.: Jaki podkład dla mojej cery? - zbiorczy, cz. II

Cytat:
Napisane przez calista87 Pokaż wiadomość
Jestem w ciąży i niestety hormony dały mi popalić. Na twarzy wysypał trądzik , po nałożeniu fluidu mam różową (czerwoną) twarz która się odcina od szyi i reszty ciała.
Przeglądam pudry w kompakcie i mineralne. Z powodu krostek muszę poprawiać makijaż i takie byłby wygodniejsze.
Ktoś ma pomysł jak zaradzić skórze i nie wyglądać jak różowa świnka pigi ?
Everlasting w kompakcie jest świetny.
Twarz odcina się ponieważ używasz niewłaściwego koloru podkładu.
Kiedy miełam mocniej niż dziś naczynkową cere wyedy często miewałam ten sam problem co Ty, upierałam się używać podkładów Guerlain ... Różowy dość świnkowy podton plus delikatne krycie= przepis na katastrofe. Spójrz na swoją szyje i dekolt i szukaj możliwie podobnego koloru podkładu.

Czasami przy większych problemach skórnych sam kolor bywa nawet ważniejszy niżeli formuła
Sugerowałabym coś z lekko żółtymi tonami w zalezności od podtonu Twojej cery.
Żółty zniweluje te zaczerwienienia na twarzy.

Potrzebujesz solidnego krycia?

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ktfab Pokaż wiadomość
Po Twoich postach widzę, że jesteś prawdziwą ekspertką ! powiedz, a nie zapycha Ci porów? spróbowałam z kryloana fixera i twarz mialam bardzo zapchana
Ekspertka to nie ale starą wyjadaczką na bank uwielbiam podkłady

Wiesz to są dwa diametralnie różne produkty.
Clarins nie jest produktem tak silnie działającym jak fixer z kryolanu...Niemniej ładnie utrwala, przyzwoicie pachnie, nie ściąga makijażu tak bardzo i w moim odczuciu można go stosować zdecydowanie częściej niż ten z Kryolan , bo jest po prostu delikatniejszy ( również w składzie - przynajmniej jak rzucic okiem laika na jego początek) . Na śluby , ekstremalnie długie uroczystości itd najlepszy będzie kryolan choć przy mojej suchej skórze i Clarins spokojnie by dał rade

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
Napisane przez sensualitat Pokaż wiadomość
Czy ktoś ma porównanie Dermablendu w białej tubce z nową (?) wersją w czarnej?
Niestety nie

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ----------

Od prxyszłego piątku ruszam z blogiem)) bardzo się napracowałam. Zbieram zdjęcia. Nakupowałam podkładów do testów. Odkopałam też stare zdjęcia i notatki tego co już używałam. Będzie zabawa. Wykupie jakas mała reklame na wizażu żeby nie siać tu Oli spamu mam nadzieje ze taka encyklopedia podkładowa komus sie przyda

Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow.
Loyd jest offline Zgłoś do moderatora