2016-02-28, 15:23
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawalerka czy dwa pokoje?
Po pierwsze - słyszałyście, że ponoć już w kwietniu skończy się kasa przeznaczona na MDM na ten rok? 
Po drugie, jakiś czas temu szukałam mieszkania (wprawdzie do wynajęcia, ale to akurat nie ma nic do rzeczy) i praktycznie nie zdarza się, żeby kawalerka była czymś innym niż łazienką i sypialnio-salono-przedopokojo-kuchnią niestety, nie zawsze można mieszkanie rozsądnie "przerobić". Takie mieszkanie jest dobre jako rozwiązanie tymczasowe..
Z drugiej strony mieszkanie "dwupokojowe" to też najczęściej sypialnia + pokój z aneksem i niestety w wielu mieszkaniach nie ma możliwości wydzielenia osobno pokoju i kuchni, bo jedno z pomieszeń nie miałoby dostępu do okna Jeśli będziesz musiała podnajmować komuś pokój to w takim wypadku nie byłaby to komfortowa sytuacja (no chyba że mieszkałabyś z kimś ze znajomych). Chociaż myślę, że łatwiej znaleźć 2 niezależne pokoje niż ustawną kawalerkę 
Zakładając, że wybierasz opcję nr 2 i masz współlokatora - dzielisz z kimś swoje mieszkanie, ale ktoś się do niego dokłada, płacisz jakbyś kupiła kawalerkę a masz 2 pokoje! No wiem, wiem nie do końca aż tak dobrze to wygląda tylko wiesz.. teraz szukasz mieszkania tylko dla siebie, a za jakiś czas sytuacja może się zmienić i nie będziesz musiała sama utrzymywać mieszkania chyba przyznasz, że 2 pokoje będą wygodniejsze dla pary niż mała kawalerka, w której nie pomieścicie waszych rzeczy
|