Zakorzenienie
|
Dot.: ile można schudnąć w miesiąc
Cytat:
Napisane przez motylek3212
Jak już wyzej napisałam JEM.I zadnej głodówki nie planuje.Przyjscie na siłownie zaczynam od pracy ramion,co zajmuje mi góra 15 min.,bieżnia te 30-40,po ktorym czuje zmeczenie ale nie jakies wielkie,po prostu mam siły zeby jeszcze coś zrobić,dlatego tez to mi wychodzi taki +/- 2 godz.bo chce pocwiczyc nie tylko rece i nogi ale tez miesnie brzucha.I nie mowie tu,ze oczekuje cudów w miesiac,bo mam tylko miesiac,fakt mogłam zacząć szybciej ale nie zawsze wsxystko wychodzi po naszej myśli.I jak juz pisałam,slodyczy od pon-pt nie jem bo po prostu nie mam ochoty,zdarzy mi sie na week,raz w miesiacu moze paczka chipsow,czesciej jakies ciastka czy czekolada.Podowem tak znaczego przyrostu wagi,ktora utrzymuje sie od ok.2 lat,sa tabletki visanne,poniewaz mialam torbiel na jajniku i musialam przez pol roku je prxyjmowac,gdzie mialam zwiekszony apetyt.Mam 27 lat,wiec mysle,ze i moze przemiana materii i siedzacy tryb zycia tez na to wpłyneło.
|
No ja wierzę że jesza nie że pościsz o samej wodzie. 
natomiast żeby chudnąc, trezba jeść mniej niż się potrzebuje.
Chudnie się od niedoboru kalorycznego , natomiast ćwiczenia mają w sumei 2 cele:
1. chronić miesnie- bo organizm ludzki traktuje tkanke tłuszczową jako priorytet i przy braku ruchu trawi chetniej miesnie niz tłuszcz, a raczej o to mało komu chodzi jednak, bo to daje sylwetkę skiny fat i ogólnie mało estetyczną.
2. zwiekszać zapotrzebowanie kaloryczne co pozwala jednak jeśc wiecej nawet na R.
W tej chwili, sa już realne podstawy do tego, zeby nie zalecac chudniecia do tej poryuwazanego za optymalne , czyli :- 4 kg w miesiąc.
Bo to jednak okazało się zbyt duzo i za duzo osób ma potem okropne problemy z jojo i spowolnionym metabolizmem.
Teraz raczej uznaje się ze zdrowsze i bardziej długofalowo skuteczne jest zbijanie 1-2 kg miesiecznie.
Ty pytasz , ile najwiecej w miesiąc- to oznacza , ze w planei jest głodowanie.
Głodowanie to iei jest nie jedzenie, tylko jedzenie ponizej bezpiecznej redukcji.
w sytuacji Twojej, zęszykuje Ci się przestój w ćwiczeniach z powodu rekonwalescencji po operacji, jest to podwójnie niebezpieczne.
Bo jak bardzo bedziesz musiałą ograniczyć jedzenie gdy wyłaczysz ćwiczenia.
+ każda redukcja spowalnie metabolizm wiec na dodatek będziesz miaą jeszcze wolniejszy niżteraz masz.
+ powinnas teraz włąsnue jeśc bardzo zdrowo i uzupełniać witaminy i minerały, zeby się szybko wygoic po operacji.
Nie rób redukcji na hurra, rób ją z głową, dobrze sobie zaplanuj wszytko, bez pośpiechu, długofalowo i zdrowo. Zeby sobie nie szkodzić.
Edytowane przez cava
Czas edycji: 2016-02-28 o 16:46
|