Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Moja Sprawdzona- Zdrowa Dieta
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-10-30, 16:13   #1
Krówka-Toffi
Raczkowanie

Moja Sprawdzona- Zdrowa Dieta

Od 2 lat nie moglam sie podniesc, obiecywalam sobie bardzo wiele, ale nie potrafilam wytrzymac na diecie dluzej niz 2 dni. Czulam, ze sie pograzam, stopniowo uzaleznilam sie od slodyczy, nie potrafiac przejsc kolo sklepu nie kupujac czego slodkiego. A spodnie byly coraz ciasniejsze i ciasniejsze. W czasie 2 lat zgrublam z rozmaru 38 na 42-44 ( w najgorszym przypadku) Wczesniej potrafilam chudlac bardzo wiele, przez rozne diety, glodowki, wymioty, chudnac bardzo sporo, w krotkim czasie, co rozregulowalo moj metabolzim. Jednak po 2 latach nnie wytrzymalam ciaglego glodu i zaczelam sie objadac. Moje zycie zamienilo sie z koszmar.

Postanowilam, ktoregos dnia, ze jednak sprobuje. Nie wierze w diety cud, ktore obiecuja 10 kg mniej w 2 tyg. Doprowadza to tylko do efektu jo-jo. O dietach wiem wszsystko, po tylu latach interesowania sie odzywianiem doszlam do wniosku, ze byc moze da sie cos zamienic na cos. Zrezygnowac z czegos niezdrowego na rzecz czegos co doda nam energi, nie spowoduje tycia. Pomyslalam, ze jelsi nie sprubuje to moje zycie nadal bedzie szare, a ja doprowadze sie w koncu do wagi 80 kgco doprowadziloby mnie nie przesadzajac do samobojstwa.

Moje zycie zminilo sie na lepsze. Odkrylam prosty, wymagajacy zaangazowania sposob zywienia. Praktykuje go ponad 2 tygodnie, efekt jest taki, ze skora stala sie gladka, a wypryski zanikaja, a spodnie ktore wczesniej wbijaly sie w faldy tluszczu spadaj mi z bioder.

Moj sposob jest dosc restrykcyjny dla kubkow smakowych naszego jezyka, jednakze juz po poaru dniach odczuwamy korzysci.

1. Rezygnujemy z solenia potraw ( osobiscie w moim menu nie istnieje sol) Na poczatku smak wydaje sie niewyrazny, ale juz po kilku dniach potrawy nabieraja wspanialego, prawdziwego smaku. Dodatkowo jak wiemy sol zarzymuje wode w orgnizmie, co jest bardzo niezdrowe Takze soli mowimy stanowcze nie!!!

2. Rezygnujemy z chleba zamieniajac go na chrupkie, zytnie pieczywo chrupkie, ograniczymamy ilosc spozywanych pieczywek do 4 dziennie. Jedzenie chleba powoduje tycie, smulnianie. Samo odstawienie chleba przynosi juz wspaniale efekty ( wie o tym Madonna, Agata Mlynarska) i wiele znanych gwiazd. Odstawienie chleba, w szczegolosci bialego chleba powoduje ze nie ciagnie nas do slodyczy i innych niezdrowych przekasek.

3. Picie octu jablkowego przed posilkiem. O jego zaletach wiedzialy juz nasze babcie. Generalnie pomaga regulowac przemiane materi. Mi pomogl w poskromnieniu ciaglego glodu na slodycze, od 2 tyg widok slodyczy mnie nie rusza Jak go pic? Kwestia rczej indywidualna, proponuje przegladnac inforamcje na jego temat w necie.

4. Zaraz sacharozy, czyli generalnie slodyczy. Wiem dziewczyny, ze ciezko jest zapomniec o slodkosciach, ale naprawde ocet i odrobina silnej woli pomaga. Wbrew pozorom po tygodniu juz straci sie ochote na cokolwiek.

5. Nie slodzimy kawy i herabtki. I to jest duzy blad. Wydaje sie ze to tylko 3-6 lyzeczek dziennie, ale podnosi to poziom cukru we krwi, sacharoza ma niezwykle wysoki indeks glikemiczny. Piecie napojow cukrzonych powoduje, ze wzmacnia sie ochota na slodycze i jedzenie,

6. Jemy duzo salatek. Ja osobiscie najbardziej polecam salatke grecka . Przepis: pomidory, ogorki, salata, oliwa z oliwek, ser feta, 3 jajka z twardo, pieprz ( wszsytko kroimy) Satatka pokonuje glod na wiele godz i jest swietna dla urody.

7. Wazymy sie co 2 tyg. Nie liczmy na cuda. Dieta ta jest prosta, nie czujemy na niech glodu, wiec to nie dieta dla kobiet chcacych schudnac 5 kg tygodniowo. To dieta zdrowa, ktora pozwala schudnac 2 kg tygodniowo, mysle ze to i tak swietny wynik.

8. Uczymy sie jesc zdrowo. Jemy 2 posilki miesne na tydzien, reszta to warzywa ( polecam warzywa na patelnie, ja jem pol paczki na dzien) Jesli mamy opchote na cxos slodkiego zamiast batona robimy twarozek z lozka miodu lub garsc oocow suszonych. Wbrew ozorom to o wiele zdrowsze i smaczniejsze niz slodycze, o przeslodzonym smaku.

9. Zamieniamy niezdrowy tluszcz na oliwe z oliwek. Swietnie smakuje i jest niesamowicie zdrowa

10. Nie prowadzimy diety jako "diety", prowadzimy nowy "Life Style", interesujemy sie zdrowa zywnoscia, przepisami na salatki. Pracujemy nad cialem i dusza.

P.S JA JESTEM JUZ NA DIECIE 15 DNIEN. KTOS DOLANCZA SIE DO MNIE? WSZSYTKIE DZIEWCZYNY SEREDECZNIE ZAPRASZAM
Krówka-Toffi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując