2016-02-29, 09:59
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Cytat:
Napisane przez Avlis
Poli
Nie prasuję wcale
Patryska
Prawda jest taka, że boli, ale dasz radę. Wszystko jest do przeżycia. Po paru dniach zapomnisz i będziesz szczęśliwa, że masz dzieciaczka obok 
Jak coś (w tym wypadku kogoś) się rodzi w bólach, to się to docenia 
|
Ja prasuję tylko jak muszę 
Poród mnie bolał, ale jak Smarrita- w czasie szycia mówiłam, że wcale nie było tak bardzo źle.
Cytat:
Napisane przez gosiaczek071
Miałam kiepska noc znowu. Spadała mi poduszka. A na dodatek po kapieli przed snem maz zauważył gulke w pachwinie. Wcisnął ja i wróciła-prawdopodobnie przepuklina  jedzie do rodzinnego zaraz i bedziemy szukać chirurga. Jak nie urok to sraczka :/
Załącznik 6235658
O i moj 36 tc  od przyszłego tyg odnoszona?
|
Kciuki za szybki zabieg, bo z tego co piszesz, to raczej przepuklina.
Ja licze donoszenie od skończonych 37 tygodni.
Cytat:
Napisane przez velika
a donoszona nie jest od 38 tc? znaczy 37t1d? mi tak ginka wyliczyła. Znaczy od skończonego 37 tc ;]
mi się też dzisiaj lipnie spało, miałam jakieś debilne sny, budziłam się, beznadzieja ;/
co do olejów to ja też polecam. Co prawda do kąpieli nie używałam, ale po waszych zachętach chyba spróbuję, ale do ciała i włosów to używam od lat 
|
:tak: olej kokosowy my love 
Cytat:
Napisane przez patulinka94
Dzień dobry.
My wyspani. Córka daje mi niezły wycisk ostatnio, bardzo szaleje.
Chyba muszę iść do okulisty bo zauważyłam że mam coraz większy problem ze wzrokiem- noszę okulary Ale miałam małą wadę. I tak się zastanawiam czy iść teraz czy już lepiej po ciąży ? Jak myślicie?
|
Patulinka, Poli- w ciazy to normalne, że sie wzrok psuje i potem zwykle wraca do "normalności", ale sprawdzac trzeba.
Mnie w nocy obudziły bolesne skurcze i to trzy po sobie w ciągu krótkiego czasu. Poagdałam w myslach z Leonem i stwierdziłam, żeby sie z 29.02 nie wygłupiał i przeszło.
Ale raczej nie będzie to dobrze działać na moją szyjkę...
Co do 29.02- to 8 lat temu własnie w ten dzień sie z TZ moim poznaliśmy we Wrocławiu na piwie w knajpce Academus. Czyli dzis mamy teoretycznie drugą "rocznicę "
|
|