Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pomoc w wyborze perfum dla kobiety (WĄTEK ZBIORCZY)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-10-30, 19:22   #2854
lady-dark
Zadomowienie

Dot.: Pomóżcie wybrać zapach:)

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
No dlaczego ja nigdzie nie mogę znaleźć Black Cashmere?!?
Z tego, co widzę, ten zapach budzi tyle kontrowersji, że po prostu wypadałoby go znać. :/
Do tego zachęcam - zapach trzeba znać

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
No tak to jest, że ogólne skojarzenia w społeczeństwie są takie. I Lady pisała chyba w takim właśnie, ogólnym znaczeniu.
Na zasadzie- "kobieca sukienka"- czyli jednak myśl ci leci do jakiejś powiewnej i wydekoltowanej kwiecistości. Banalne skojarzenie- być może...
No tak już się jakoś utarło. Dawałam mu szansę ale na dłuższą metę miałam wrażenie że jest to sztuczne i ,,doczepione''

Lubię kadzidła ale jako zapach do pokoju, natomiast na kobiecie -

Cytat:
Napisane przez pieńkowa_dama Pokaż wiadomość
Nie wiem skąd się bierze takie myślenie, kobiecość wyrażana ma być przez delikatne kwiatowe zapachy.

Dlaczego właśnie kobieta ma się kojarzyć z kwiatami a nie zapachem zamszu? Nie rozumiem za bardzo tego sposobu myślenia.

Analogicznie zapach kadzidła większość ludzi utożsamia jedynie z kościołem i nie jest w stanie wyjść poza ten sposób myślenia.
No tak już jest, pewnie większość społeczeństwa podziela moje zdanie, ale i zdarzają się wyjątki i jeśli komuś autentycznie takie wonie pasują to jego sprawa

lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora