Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Depilacja laserem. Depilacja laserowa. Ceny, problemy, opinie, gabinety - cz.2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-02-29, 14:28   #3487
paulinkka
Wtajemniczenie

Dot.: Depilacja laserem. Depilacja laserowa. Ceny, problemy, opinie, gabinety - cz.2

Cytat:
Napisane przez maloni Pokaż wiadomość
Może jeszcze ktoś kiedyś będzie zainteresowany tym dlaczego przy większej głowicy używa się niższych ustawień energii niż przy mniejszej głowicy, więc wklejam moje laickie (nie znam się na fizyce niestety) streszczenie tego co wyczytałam na ten temat .

Skóra powoduje rozpraszanie się wiązki lasera. Przy większym rozmiarze plamki świetlnej, ze względu na zwiększone rozpraszanie, energia lasera penetruje tkanki głębiej. Skutkuje to większą gęstością energii (J/cm2) na danej głębokości niż w przypadku mniejszej plamki, a tym samym większym wzrostem temperatury.

Dzięki temu przy większej głowicy można używać niższych ustawień (gęstości energii) lasera do osiągnięcia tego samego poziomu wzrostu temperatury docelowych tkanek (czyli głębiej położonych części mieszka włosowego).

Tez to czytalam, tylko ze wlasnie z tego co widze po forum, to malo kto jest zadowolony z efektow po duzej glowicy, w przeciwienstwie do malej.

Tak samo piszecie o bólu na bikini, a mnie nie bolalo praktycznie wcale (duza glowica). nie mam nawet sladu po zabiegu - mimo czarnych, grubych wlosow. Dlatego sie zastanawiam czy nie wyrzucilam kasy w bloto.
paulinkka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując