Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie kwietniowe - część V :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-02-29, 15:20   #4099
patulinka94
Zadomowienie

Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
W ogóle jaka akcja
Ubralam sie spakowalam i mam wychodzić na jogę a tu domofon - kurier.
Ja panika, analizuje - nie pamiętam bym cos zamawiala. No moze mąż cos zamówił.
Ale przyszedł gościu i moje imie mówi. Podpisalam otwieram a tam mój wygrany termometr ))))) bosko!!!!
No to bomba!!! Faktycznie ci się udało

Cytat:
Napisane przez kopycio Pokaż wiadomość
Uwaga pisze! Na Twoja odpowiedzialność mnie uzaleznia[emoji1]
Kostka masła 250g (takiego 82%)
125 ml mleka
2-3 łyżki kakao prawdziwego
Szklanka cukru (ja daje mniej tak 2/3)
Cukier waniliowy
I to gotujemy ok 5 minut, trzeba mieszać zeby sie nie przypaliło, szczególnie na poczatku
Odstawiamy z palnika i dajemy 2 czubate szklanki mleka w proszku (niebieskiego, załączam fotkę, z innym mi sie nie zsiada[emoji6])
Trzeba dobrze wymieszać rózga albo robotem, jak zostaną małe grudki to nieszkodzi. I wsypujemy 3 opakowania pokruszonych na kawałeczki herbatników (tez foto, ja innych nie kupuje do bloku)
Krusze je tak na nieregularne kształty ok 1cm na 1cm albo 2[emoji6]. Mieszamy ze soba i dajemy do formy. Chłodzimy w lodowce, najlepiej cała noc.
Smacznego!
Wstałam zrobic foty i znowu zjadlam[emoji12]Załącznik 6237113Załącznik 6237118Załącznik 6237123
Kurcze to jest to! Smak mojego dzieciństwa, tyle że z mama nie dawałyśmy herbatników. Już dawno o niej myślałam ale przepis zaginął...
Teraz przywróciłaś mi myśli o dzieciństwie. Oh! Jutro robię!!!!

Cytat:
Napisane przez patryska0804 Pokaż wiadomość
Wydzielina
Ale miałam shiza. . Zrobiło mi się jakby mokro i siku no więc poszłam patrze później na papier a tam mocno gęsta galareta. . Ale bardzo mało jej (pół paznokcia) wiec stwierdziłam ze to nie może być czop. .
Ja właśnie też miałam takie schizy na początku, właściwie to od kilku dni raz czy dwa razy dziennie mam taki śluz przejrzysty mega ciągnący sie...
Czytałam że czop może odchodzić nawet bardzo długo, ale nie nakręcam się. W środę mam wizytę, mam nadzieje że wszystko ok.
patulinka94 jest offline Zgłoś do moderatora