Uwaga pisze! Na Twoja odpowiedzialność

mnie uzaleznia[emoji1]
Kostka masła 250g (takiego 82%)
125 ml mleka
2-3 łyżki kakao prawdziwego
Szklanka cukru (ja daje mniej tak 2/3)
Cukier waniliowy
I to gotujemy ok 5 minut, trzeba mieszać zeby sie nie przypaliło, szczególnie na poczatku

Odstawiamy z palnika i dajemy 2 czubate szklanki mleka w proszku (niebieskiego, załączam fotkę, z innym mi sie nie zsiada[emoji6])
Trzeba dobrze wymieszać rózga albo robotem, jak zostaną małe grudki to nieszkodzi. I wsypujemy 3 opakowania pokruszonych na kawałeczki herbatników (tez foto, ja innych nie kupuje do bloku

)
Krusze je tak na nieregularne kształty ok 1cm na 1cm albo 2[emoji6]. Mieszamy ze soba i dajemy do formy. Chłodzimy w lodowce, najlepiej cała noc.
Smacznego!
Wstałam zrobic foty i znowu zjadlam[emoji12]
Załącznik 6237113Załącznik 6237118Załącznik 6237123