2016-02-29, 16:52
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kiedy facet powinien wyprowadzić się od rodziców?
Cytat:
Napisane przez GgochaA
O pierwszym przypadku nigdy nie słyszałam, żeby pracować za granicą i budować dom na jakimś zadupiu bez logiki, więc się nie wypowiem.
|
to mało wizażu czytasz! 
Cytat:
Napisane przez elvegirl
Jasne że nie. Podobnie jak moja koleżanka, która wyprowadziła się 10 lat później - żadna z nas nie jest tą samą, którą była w klasie maturalnej.
|
i to, co ja tu próbuję wskazać to fakt, że siłą rzeczy będąc w mniej komfortowym środowisku (tj 'musisz się martwić o te rachunki', a 'lodówka się sama nie zapełnia') szybciej się uzyskuje tę samodzielność. lecąc w ramach totalnej generalizacji, dziewczynki zwykle się przysposabia jako tako do dorosłego życia, tj. przeciętna 20-latka wie, jak ugotować obiad, jak się wstawia pranie (wełna nie na 40 stopni i takie tam), czym się sprząta w domu, że bieliznę pościelową warto zmienić częściej, niż raz na 3 miesiące. chłopców zwykle się tego nie uczy, w związku z czym faktycznie dziewczyna mieszkająca z rodzicami ma większe szanse na dojrzewanie i wydoroślenie, niż facet, który sam tej pościeli nie sprzątnie, skarpetek do prania nie wrzuci, a gotować umie wodę na herbatę, ale to tylko w czajniku elektrycznym.
|
|
|