Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Senior-niewyjaśniony, trudny problem
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-02-29, 17:36   #1
kami-pl
Raczkowanie

GG do kami-pl

Senior-niewyjaśniony, trudny problem

Witam wszystkich
Mamy z mężem naszego ukochanego Aresa, za dwa tygodnie kończy 18 lat Wyniki ma dobre (krew, mocz,usg brzucha). Problem w tym, że nie śpi w nocy. Zaczyna być niespokojny już od popołudnia i tak przez cały wieczór piszczy, popiskuje, burczy i chodzi po domu w tą i z powrotem. W nocy to samo, budzimy się ok 3-6 razy, żeby go ugłaskać, bo wtedy na trochę się uspokaja.
Weterynarz próbowała mu dawać środki nasenne, środki na parkinsona(podejrzenie zmian neurologicznych), uspokajające...i NIC. Było tylko gorzej.Był jeszcze bardziej jakby wystraszony, pobudzony i wtedy to już nie spaliśmy wcale. Teraz już nie bierze nic, weterynarz rozłożyła ręce, bo nie wie co nam powiedzieć. Jedyna rzecz jaka działa, to wzięcie go do łóżka między nas, co nie jest dla nas problemem. Tylko, że nie chce zasypiać od razu z nami, budzi sie zawsze ok.1-2 godziny i zaczyna łażenie, wtedy go bierzemy i albo prześpi do rana albo i tak się zbudzi i dalej to samo.
Ja już nie mam sił, oboje jesteśmy wykończeni, bo to trwa już około roku.Chyba nie ma na to rozwiązania, ale z desperacji pomyślałam, że napiszę, może akurat ktoś coś nam podpowie...