2016-03-01, 09:10
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Senior-niewyjaśniony, trudny problem
Zazdroszczę takiego wieku, chciałabym moje widzieć w wieku 18 lat
Nic go nie wystraszyło? To się zaczęło tak nagle, z dnia na dzień? Spróbuj yo połączyć z jakimś wydarzeniem, niekoniecznie dla Ciebie istotnym. Zmiana legowiska? Zmiana miejsca spania?
Może przed snem zmęcz go na tyle, na ile to oczywiście jest możliwe w jego wieku. Nie mowie tu o jakiś strasznie długich spacerach, ale komendy, sztuczki, zwykłe rzeczy które wymagają myślenia.
A próbowaliście z łagodniejszymi środkami? Nie typowo na sen, tylko żeby go wyciszyć delikatnie? Pytam, bo stosowałam kiedyś KalmAid z dobrym skutkiem i mimo że działał bardzo łagodnie i nie obciąża psa bo ma dosyć fajny skład to jakieś efekty były. Pies mi się trochę odwrażliwił na rzeczy, które kiedyś były dla niego straszne, trochę ją ten środek wyluzował 
Ale najpierw szukałabym przyczyny w domu. Czy coś się zmieniło, cokolwiek. Mój pies kiedyś w nocy bał się wchodzić do pokoju, bo zmieniliśmy dywan a w dzień nie miał z tym żadnego problemu.
Trzymam kciuki i życzę dużo zdrówka dla Aresa 
I zapraszam na psi wątek, może dziewczyny coś doradzą, a ja chętnie zobaczę jakieś zdjęcie waszego dorosłego psiaka
Edytowane przez inga21
Czas edycji: 2016-03-01 o 09:12
|
|
|