2007-10-31, 20:32
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Angielski dla dzieci
synek ma niecałe pięć lat. I tą godzinkę to tak walnęłam orientacyjnie. Poza tym właśnie szukam czegoś nie do typowej nauki. Tylko jakaś nauka przy wpólnej zabawie. Mam kilka prostych programików np. pokaż owoce , pokaż o jakim przedmiocie jest mowa itd. uwierz mi, że to jest w stanie przykuć uwagę mojego dziecka na dużo dłużej chociaż oczywiście też bez przegięć. Szukam czegoś w tym stylu.
Poza tym staram się , i on to bardzo lubi, do pewnych naszych zabaw wprowadzać angielski. Np. dziś graliśmy w bierki i jak ktoś wyciągnął bierkę mówił w jakim jest kolorze. Oczywiście po angielsku.
Nad lekcjami też poważnie myślę, ale pomysł z samodzielną nauką zrodził mi się na podstawie materiałów, które dają na tych lekcjach. Tym bardziej, ze jak mówię, mały ma angielski dwa razy w tygodniu w przedszkolu. Nie chcę przegiąć i wariować za bardzo, ale nie chcę też odpuścić, bo widzę, ze mały teraz wszystko ładnie zapamiętuje.
|