Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Żelowanie naturalnych paznokci
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-11-01, 14:51   #54
Angel@
Zakorzenienie

Dot.: Żelowanie naturalnych paznokci

Cytat:
Napisane przez zawszeboska Pokaż wiadomość
Zastanawiam się nad zażelowaniem moich naturalnych paznokci, ale przezroczystym żelem bez żadnego frencza, ozdób itp.
Nie będzie to wyglądało sztucznie? I czy spod tej warstwy żelu będzie 'przebijała' ta biała końcówka mojego naturalnego paznokcia?
Jeśli nałożysz żel clear będzie wyglądało naturalnie. Mam gdzieś fotkę takich pazurków tylko w tej chwili nie mogę znaleźć. Jak znajdę to wkleję.

Cytat:
Napisane przez oaza Pokaż wiadomość
znajoma byl u kosmetyczki i pani ja odwiodla od bialej koncówki w zalelowanych paznokciach, podobna szybko on odpryskuje, i powiedziala ze jak sie pierwszy raz zaklada zel to lepiej bez frencha, bo trzeba sprawdzic czy paznokcie lapia zel...................... ..???
to prawda?
Ja nakładam to zawsze w ten sposób, że najpierw cienka warstwa bezbarwnego żelu, później biała końcówka a na to jeszcze raz bezbarwny żel. Brzegi zalewam bezbarwnym i ten biały siedzi sobie w środeczku. Pazurki trzymają się tak samo jak i te bez frencza.
Rzeczywiście zdarzają się przypadki, gdzie żel może się w ogóle nie trzymać na paznokciach. Bardzo niewielki procent ludzi tak ma więc mało prawdopodobne ale jednak...
Wklejam zdjątko mojego frenczyka, który obecnie noszę
Cytat:
Napisane przez oaza Pokaż wiadomość
mam utwardzone zelem i pomalowane lakieram (pomalowane kolor naturany +buala koncówka) kawalek mi odpadlo jak mam poznac czy to odpadl laier czy zel???
Coś mi tu nie pasuje. Lakier z żelu odpaść nie powinien (chyba że jakoś wyjątkowo grubo został nałożony i jest to kiepski lakier). Obawiam się, że to może być żel ale to też nie powiino się zdarzyć.
Jeśli to lakier, to paznokieć w tym miejscu powinien być gładki. Jeżeli to żel, to z pewnością jest tam nierówność i widać naturalny paznokieć. (żel raczej nie mógł się rozwarstwić tylko odpadł w całości tzn. aż do naturalnego paznokcia)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ((114)).JPG (51,1 KB, 1443 załadowań)
Angel@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując