Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Wiam sie w koncu i ja wczoraj mielismy niezapowiedzianych gosci z rana ktorzy siedzieli do poznej nocy... oczywiscie tz sie spil i dzisiaj sie meczy zaraz jedziemy na urodziny jego babci wczoraj caly czas spinal mi sie brzuch... a dzisiaj slabo czuje malego ale staram sie nie panikowac...
Cytat:
Napisane przez MiniMonix
Velika, co zamowilaś? My zamówiliśmy króliki z papas mamas :p
|
tez mam tego krolika i zawieszke z tego do wozka 
Cytat:
Napisane przez madziara889
Poli plan jest taki, że sxukamy innego, nie mamy innego wyjścia.
Na poczatek przeglądamy oferty w kręgu 50 km, kilka nam się podoba no i wolelibyśmy na żywo zobaczyć, bo jednak nie mamy za dużo czasu.
|
co za babsko... mogla dac znac wczesniej ze nie sprzedaje... dobrze ze tz zadzwonil...
Cytat:
Napisane przez gosiaczek071
Byłam u lekarza...te spinania nie dawały mi spokoju, ból pleców nie przeszedł . Napisałam mu smsa i kazał przyjechać. Szyjka znow skrócona 1,7, mam nieszczelne nerki (tzn jedna) i stad podobno ten bol pleców. Skurcze nie wiadomo czemu, ale główka nie jest nisko, o tym jaka szyjka nic nie mowil, ale chyba nie jest zle bo o pesaarze nie wspominał. Przepisał mi furagine na nerki i jakis wziewny lek na spinanie maciczki. Jeśli do poniedziałku nie bedzie poprawy (czuli do mojej wizyty, bo i tak mam przyjść) to położy mnie do szpitala i bede to dostawać w kroplowce :/ mały spoko, urósł prawie 300 g w te 1,5 tygodnia. Przepływy ok, ale na bank cięcie bedzie w 38 tc-w pon dostosujemy termin. Gbs dodatnim mam sie nie przejmować. No i chyba tyle, powiedział ze dobrze ze przyszłam.. Mamy juz siatkę leków i wracamy do domu :/ ehhhh mam tylko nadzieje, ze ta ilośc leków ktore bede brać przez najbliższe 2,5 tyg nie wpłyną negatywnie na małego. Zapytałam gina o to i mowi ze bardziej mu zaszkodzi jak soe Tersz urodzi. ł
|
bidulo... Ty to masz przeboje... ale wytrzymaj jeszcze troszeczke Antek Ci wynagrodzi 
Cytat:
Napisane przez lulka19
-KLIN DO ŁÓZECZKA- Będziecie używały? ja miałam kupić, ale z racji, że ograniczam wydatki póki co będę podkładała kocyk pod materac. Jak to się nie sprawdzi to kupię 
|
Nie kupuje 
Cytat:
Napisane przez lulka19
Tż mnie dziś rozśmieszył  Siedzi na lapku i mów do mnie "Skąd oni wiedzą, że ja będę miał dziecko" ??? a ja pytam-ale kto? A on no Ci co mi wysyłają reklamy pampersów na pocztę 
|

Cytat:
Napisane przez a_g_ata
Klin
A czy nie wystarczy podłożyć książki pod łóżeczko żeby zrobić lekki spad?
Wanienka
Na szkole rodzeni mówiła babka,że te wkładki do wanny do porażka, bo dzieci często n tym w ogóle leżeć nie chcą...
Wyszedł mi rozstęp na 1,5 cm...boje się, że popruje się dalej;/
Mialam zrobic porzadek w szafie Zosi ale nie mialam weny,...chyba dzisiaj to zrobie..
Torba nie spakowana, brak weny rowniez...
|
Wkladke do wanienki mam przy okazji zamowilam za grosze 
tez nie mam spakowanej torby... brak weny na cokolwiek
Cytat:
Napisane przez gosiaczek071
Od godz 10 miałam juz 4 razy spinanie macicy. Wg tego co piszą w necie, to te skurcze braxtona tylko, ze nie wiem jak często to moze byc... One sa tak, ze czuje ze sie spina, chwile trzyma ja czuje takie jakby mrowienie delikatne na środku brzucha i zaraz puszcza. Czy to sa normalne skurcze w ciazy? I mogą byc tak często...?4 razy w ciagu pol godz.... Idę po ten fenoterol, moze cos pomoże.
Cholera człowiek myslal, ze w 3 ciazy to juz wszystko wie, a gow.no tam :/
|

Cytat:
Napisane przez madziara889
Dla zestresowanych komplikacjami- nie czytać!
Głupota ludzi nie ma granic 
Jak ostatnio byłam w pracy szef zaczął mi opowiadać, że jego bratanica ostatnio urodziła ale po 3 dniach dziecko zmarło. Stwierdził, ze może ciężarnej nie powinno się mówić takuch rzeczy ale chyba, żebym lepiej wiedziała, że taka sytuacja może mieć miejsce 
Dzisiaj widziałam się ze znajomą i ta pytała gdzie chcę rodzić. Na moją odpowiedź wpadła w panikę, że źle robię, bo jej znajomej ostatnio zrobili tam za późno cesarkę i dziecko przewieźli do Torunia. Chwilę po tym zaczęła, że szpital we Włocławku to jeszcze większa tragedia i współczuje mi, że gdzieś muszę urodzić
Do tej pory o Lipnie słyszałam głównie pozytywne opinie, nawet kobitki z Włocławka tu przyjeżdżają rodzić. I jak tu się nie denerwować?
|
co za ludzie... ciezarnej takie rzeczy mowic...
Cytat:
Napisane przez a_g_ata
Dziewczyny jutro jest pogrzeb wujka TŻ...to mąż siostry taty TŻ :p widziałam go raz w życiu na ślubie..i teraz moje pytanie..czy iść na pogrzeb ? Ja bym poszła, bo się czuje ogólnie ok, pogoda jest spoko wiec czemu nie...ale jak babcia się dowiedziała,ze na pogrzeb IDE to omowi,ze w ciąży się na pogrzeby nie chodzi, i nie można patrzeć na nieboszczyka bo wtedy poród się nie uda...babciowe zabobony...
Wiecie..zawsze mogę się wymigac złym samopoczuciem...
Ale na pewno Milo by było tej cioci jakby dużo osób się zjawiło..
Sama nie wiem...
Nie wierze w zabobony...ale trochę babcia mnie przestraszyła...
|
ja bym nie szla... tez slyszalam ze w ciazy sie nie chodzi...
|