Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - podkłady, pudry prasowane i brązujące do cery suchej- wątek zbiorczy
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2007-11-02, 12:32   #1
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

podkłady, pudry prasowane i brązujące do cery suchej- wątek zbiorczy

Przejrzałam całe archiwum i doszłam do wniosku, że dobrze byłoby założyć jeden wątek, w którym wymieniałybyśmy się doświadczeniami z kosmetykami do cery suchej. Ponieważ na naszym rynku przeważają kosmetyki przeznaczone do cer mieszanych, tłustych i normalnych duzym problemem dla posiadaczek cery suchej może okazać się kupno podkładu lub pudru prasowanego. Przede wszystkim zalezy mi aby pisać o średniej i niskiej półce, tak aby kazdy znalazł tutaj coś na miare swojego portfela

Może opisze swoje doświadczenia.

podkłady
Zawsze miałam olbrzymi problem ze znalezieniem podkładu. Zazwyczaj wysuszały i podkreślały suche skórki. Do momentu aż znalazłam podkład kryjący z Srayi, gdzie duzym dla mnie plusem był kolor (z którym również mam problemy). Mam 03- naturalny.
Dobrym podkładem do cery suchej jest również Lirene Schiny touch, oraz Rimmel Recover- niestety tu juz nie miałam tyle szczęścia i nie znalazłam swojego koloru.

pudry prasowane

Jeśli chodzi o puder prasowany, to moim KWC jest Creme Puff Max Factora, który nie robił mi maski na twarzy i nie wysuszał mi dodatkowo cery. Znalazłam również polski "odpowiednik" Creme Puff który jest dużo tańszy- puder firmy Nel (chociaż ich pozostałe kosmetyki moim zdaniem nie sa najlepszej jakości, to te pudru są rewelacyjne) Niestety pudry tej firmy sa trudno dostępne i zastanawiam się czy znajdę jeszcze coś tańszego od Creme Puff, a co nadaje się do cery suchej. Zastanawiają mnie również pudry prasowane oraz brązujące firmy Vipera? Wiem że sa dobre ale czy nadadzą się do cery suchej?! Moze macie jakieś doświadczenia?

pudry brązujące
Pudru brązujacego również używałam z firmy Nel i teraz zastanawiam się czy np. Rimmel nie wysusza? Czy daje naturalny odcień opalenizny, czy można go stosować na cała twarz i czy nie zrobi ze mnie mulatki?
Używam również pudru brązujące w kulkach firmy z Sensique jako róż do policzków i przyznaje że jak najbardziej nadaje sie do cery suchej.

utrwalacze makijażu
Jesli chodzi o utrwalacze makijażu to niestety wszystkie bazy pod makijaż odpadają- moja twarz po nałożeniu bazy jest sucha, szara i zmęczona. Ale znalazłam fixator firmy Art Deco, który jest dla mnie rewelacyjnym kosmetykiem, ponieważ nie wysusza a dobrze utrwala makijaż.

korektory pod oczy

Jedynym korektorem który nie wysusza delikatnej skóry pod oczami, jest Constance Carroll może nie jest dobry jakościowo, ponieważ nie jest trwały ale fixator dzielnie sobie z nim radzi. Więc jestem zadowolona.

Zapraszam do dyskusji.

Edytowane przez madzia.a
Czas edycji: 2007-11-02 o 17:37
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując