2007-11-02, 15:46
|
|
Przyczajenie
|
Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY
Witam, przeczytałam kilkanaście stron na temat przetłuszczających się włosów i nie widzę żadnego rozwiązania I chcę napisać coś na pocieszenie dla osób, które myją włosy co 2 dni itp. Myję włosy codziennie od ok. 10 lat (mam 25). I mycie codzienne mi nie przeszkadza, ALE nie moge używać żadnych odżywek ani żadnych szamponów oprócz 2 - Selsun Blue i szampon firmy Joanna do przetłuszczajacych oczywiście z siarką i bursztynem. Próbowałam już wszystkich szamponów (Fructis, Head&Shoulders, Sunsilk, Radical, Pregaine i wiele wiele inych). Po prostu po kilku myciach mam okropny lupież a skóra głowy swędzi mnie nie do wytrzymania. Dodam, że byłam u dermatologa i hormony są w porządku (korzystałam też z szamponów na receptę, jeden za 50 zł - zużyłam tylko połowę więcej nie mogłam). Rzadko używam suszarki, czy lakierów lub żelu. A mimo to świeżość utrzymują przez kilka godzin. Już nawet nie szukam sposobów na posiadanie zdrowo wyglądających włosów. Więc po prostu czasem nie warto za bardzo narzekać
|
|
|