Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Spóźnia się przelew? Dobrze, że nie okres. Czyli zwierzenia freelancerek
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-03-04, 12:08   #23
Noodle Soup
Zadomowienie

Dot.: Spóźnia się przelew? Dobrze, że nie okres. Czyli zwierzenia freelancerek

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ja jestem straszną prokrastynatorką zlecenia, tak jak pisałam, robię głównie po pracy albo w weekend. Ale potrafię się do jednego prostego tekstu czy ilustracji zbierać tydzień nawet odpisywanie na maile potrafię odwlekać
O matko, ja z tymi meilami mam tak samo Jeszcze mam krótką pamięć, więc jak zostawiam to na potem, to zapominam i przypominam sobie parę dni później xD

Co do siedzenia z częstymi przerwami, to jednak im więcej sobie przerywam, tym gorzej mi idzie. Musze się porządnie skupić i wole posiedzieć ciągiem po parę godzin, a potem wcześniej skończyć, niż robić dłuższe przerwy typu obiad/zakupy itp. Oczywiście nie siedzę przyklejona przez 6 godzin non stop do krzesła, ale dłużej niż te 10-15 minut nie odpoczywam

No i odkryłam, że najlepiej pracuje mi się w nocy. O 16 kończę swoją prace, a koło 20 siadam i pracuję nad swoimi projektami/portfolio/albo rysuję dla funu i odrywam się koło 1-2. Jakoś jestem wtedy najbardziej zmotywowana, no a w ciągu dnia mam czas na inne pierdoły. Kiedyś próbowałam ogarniać coś wcześniej, ale w ogóle mi nie szło i miałam wrażenie zmarnowanego czasu.
Noodle Soup jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując