Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zajączki kicają, Święta się zbliżają, - Ireny z nju trampkami, na wiosnę czekają - 25
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-03-04, 14:14   #560
magnolia79
Irenosława Pierwsza

Dot.: Zajączki kicają, Święta się zbliżają, - Ireny z nju trampkami, na wiosnę czek..

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Mag a Ty nie masz czasem bakteryjnego zapalenia zatok?
Moja koleżanka miała i potrzebny był antybiotyk.
Mnie na katar po ostrym bakteryjnym zapaleniu gardła w tym sezonie pomógł Dysnemar Xylo. Bardzo fajny spray, tylko chyba nie należy stosować dłużej niż 14 dni (jakieś ryzyko dla słuchu jest- patrz info w ulotce), ale na tyle mniej więcej wystarcza 1 spray, wiec jeśli bardzo Cię katar męczy to polecam. A jeśli nie to to coś na tej samej substancji czynnej co ten spray.
A w pracy cherlają bo do końca marca mamy sezon grypowy, a nowy szczep grypy jest w tym sezonie. A ludzie oczywiście się nie szczepią, a to jedyna metoda obrony przed nowym typem wirusa.
U mnie oczywiście chorzy byli wszyscy wykładowcy i żaden ani nie brał zwolnienia, ani się nie szczepił. I tylko nas-studentów zarażali. I bez żenady mówią, że nigdy na nic się nie szczepią.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

A jak się to objawia?
Bo mam teraz taką maść, goję nią skórę po czyraku.
Nawet nie wiedziałam, że można mieć na to uczulenie.
Możesz napisać jakie masz objawy?
Bo kurcze mam skłonność do alergii, używam tego po raz pierwszy no i nie chciałabym sobie zaszkodzić.
Właśnie patrze na skład, ten mój Xylogel to to samo.

A na maść miałabyś od razu uczulenie

ja rzadko marudzę, ale powiem wam, ze jestem umęczona pierwszy raz w życiu mam taki katar

magnolia79 jest offline Zgłoś do moderatora