Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-03-06, 22:26   #425
jowitazz
Rozeznanie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
A czym sie olejuje i jak to zrobic?
Ja taka dupa kosmetyczna jestem...tzn inaczej-pielęgnacyjna. Ja dobie nawet pilingow nie robie, ani maseczek...nic. Włosy tylko szampon i odżywka. Na ryjek krem wirczorem, rano nie zawsze. Nie mam nic przeciwzmarszcowego...nic pod oczy nie używam... Nie robie żadnych maseczek, nie olejuje włosów ani paznokci.../moze czas zacząć takie rzeczy robic
Oj tam, nie wszystko zaraz trzeba robić. Ja wyznaję zasadę - im mniej kosmetyków tym lepiej. I staram się używać tylko naturalnych po bardzo niemiłych przygodach ze skórą.

Kupujesz olejki. Ja polecam z rossmanowskiej Alterry, babydream. Można też je mieszać ze sobą i dodać np. olejku migdałowego itp. Zobaczysz po pazurkach co lubią.
Ja do olejowania kupiłam buteleczkę z kroplomierzem, żeby mieć gdzie mieszankę trzymać i łatwiej się nakładało olejek na pazurki.
Mieszankę nakładasz na płytkę (dobrze jest też nałożyć pod wystającą część paznokcia) i zostawiasz, a później wmasowujesz. Najlepiej robić to wieczorem przed spaniem, a jeśli paznokcie są w opłakanym stanie to nawet kilka razy dziennie.

Także nic trudnego. Tylko trzeba być systematycznym
jowitazz jest offline Zgłoś do moderatora