Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Scent Bar LIX
Wątek: Scent Bar LIX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-03-09, 23:10   #742
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIX

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
ad. 1 Nope
ad. 2 Może daj w nawiasie wyjaśnienie? Swoją drogą ciekawy klient
1. No dałam. Ale dzięki za potwierdzenie
2. Yep Ale powiem Ci, że to standard, biznesmenki, nie zajmują się słownictwem, bo i po co. Nie potrzebne im do kucia kasy.

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
jestem załamana... w zeszłym tygodniu wysłałam do Gdańska skrzynię od zegara, z szybkami witrażowymi, kurierem Sendit.pl
Powiedział, że nalepki ostrożnie i ostrożnie szkło ma w samochodzie (bo takich napisanych własnoręcznie nie uznają) - no i patrzcie, jakiego maila dostalam od gościa, który kupił tę skrzynię :

"Przesyłkę odebrałem nie osobiście, bo kurier zostawił u sąsiadów. Pewnie coś przeczuwał, bo szkło od cyferblatu pobite, połamane witraże, nawet
nie wiem czy uda się naprawić, a na dodatek korona połamana, wyraźnie czym ciężkim zostało przygniecione. Pewnie kurierzy na maksa ładują
by jak najwięcej napakować. Szkoda,że nie było naklejek 'Ostrożnie szkło ". Po raz pierwszy najgorsza przesyłka."

płaczę.
Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
nie, nie odpuszczę - firma DPD. OMIJAJCIE Z DALEKA!!!!
Justyno, to niestety częsta praktyka kurierów, ale da się z firmą wygrać. Piszesz pisma do kierownictwa, oni nie mieli prawa. Tylko to jest tak, że to odbiorca walczy. Mój mąż miał sytuację, że nadał jakąś najtańszą firmą, bodajżę KEX czy jakoś tak, bo sam odbiorca taką chciał, i zniszczenia totalne. Ale mój małż mial pakę obfoconą. Odbiorca się zawziął i nie popuścił. kierownictwo f. kurierskiej najpierw wystosowało pismo, że się nie poczuwa, i jak chce to do sądu (wiadomo, zniechęcanie klienta, bo koszt sądu większy niż wartość przesyłki) ale ten się zawziął, i dzwonił do szefów wszystkich szefów, aż w końcu się ugli, i zwrócili mu całą kwotę za zniszczony przez kuriera towar. Jednak odbiorca udowodnił winę kuriera. Głównie fotki paczki przed i po. Dowód że zapłacone było ostrożnie i gabaryt.

Trzeba walczyć, żeby przestali zatrudniać ułomów, którzy czują się bezczelnie bezkarni za zniszczenia. Szczerze, to kogoś takiego mi nie żal, powinni zwalniać z miejsca, za tak karygodne zaniedbania. To nie przypadki i wypadki tylko efekt zamierzonych skandalicznych zaniedbań!!!

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość

Rejcz - na tej samej pozycji/ miejscu, jeśli klientowi trzeba jak chłop krowie na miedzy...

Ju - a ja wtedy pamiętam jak krzyczałam na małża, mogłeś nadać DPD czymś znanym, z renomą, a nie najtańszym poząl się panie Kexem No ale odbijał piłeczkę, a raczej piłkę lekarską , że kupujący sam taką chciał, bo chciał najtańszą

Także KEX czy jak im tam - też big no-no :no:

---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

O MatkoBoska! Jest tylko jeden sposób, byś uniknęła chłosty za tę wrzutę!! Załączaj przepisa, ino chyżo Wiem, ze już pisałaś, ale teraz takiego jak na spowiedzi

Nooooo Tobie to wyszły prawdziwe kotlestuski
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora