Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Fit mamy :) Wątek o ćwiczeniach w ciąży i zdrowym odżywianiu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-03-14, 11:03   #11
caprica6
Wtajemniczenie

Dot.: Fit mamy :) Wątek o ćwiczeniach w ciąży i zdrowym odżywianiu

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
A jak długo, tak bez ćwiczeń itp?
3 miesiące po porodzie wróciłam do dawnej wagi, nie ćwiczyłam, chodziłam codziennie z wózkiem min. 2h i karmiłam piersią, jakieś 7 miesięcy po porodzie zaczęłam ćwiczyć pilates.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość
Czesc Wam,

Koncze wlasnie 8tc, przed ciaza bylam dosc aktywna, trening silowy 4 razy w tygodniu, 2 razy w tygodniu cardio. Ostatnie 3 lata z rzedu biegalam tez polmaraton w okolicach maja - w tym roku niestety nie da rady :P

Poki co czuje sie bardzo dobrze, oprocz zmeczenia, ktore dopada mnie wieczorem, dlatego teraz cwicze przed praca.

Nadal trenuje silowo, zredukowalam jednak znacznie ciezar przykladowo przed ciaza robilam przysiady z 65-70kg obciazenia, teraz nie biore wiecej niz 20-25kg. Robie tez dluzsze przerwy miedzy seriami, nie dopuszczam do zadyszki. Jesli chodzi o bieganie, to w sobote zrobilam sobie trening 1km truchtu, 250m spaceru, zeby uspokoic tetno i ponownie 1km az dobilam do 5k. Caly czas kontroluje tetno. Znalazlam tez mase fajnych cwiczen dla ciezarnych na YouTube - polecam profil Angeliki Pioro.

Wydaje mi sie, ze najwazniejsze to sluchac swojego ciala, skupic sie na regularnym oddychaniu, nie wstrzymywac powietrza!! Trening w ciazy ma sprawiac, ze czujemy sie lepiej, a nie padamy ze zmeczenia.
Hej, dokładnie, trzeba słuchać organizmu. A lekarz nie widzi przeciwskazań? Pozwala na ciężary?

caprica6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując