2007-11-13, 12:22
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników
jesli chodzi o bojawy jak sennosc po posilkach ,nadmirene owlosienie tradzik lub jego brak ,nadwaga to nie wiem czy moga byc jednoznacza odpowiedzia o PCO .
wiesz powinnas sie lekarza zpaytac jak ciebie zdiagnozowal lub z wynikiem badan isc do lekarza innego i wtedy sie dowiesz.
JA mam podobnie tak ty lekki nadmiar owlosienia,nadwagi nie mam,tradziku tez ,okres w maire regularny co 21 lub 43 dni ale mam za to liczne pecherzyki na jajnikach :| no i lekarka mi powiedziala ze to PCO.
no i wiecie deprecha totalna,zwazywszy ze cche dziecko tyle artykulow wypoiedzi na rownych forach czytalam i z dani na dzien w wieksza depresje popadalam
Bo praktycznie wszedzie wyczytalam ze najlepsyz okres na zajscie w ciaze to do 26 roku zycia .....jestem na drugim roku studiów i mam 24 lata zanim skocnze bede miala grubo po 26 roku zycia, zdecydowałabym sie na ciąze niestety moj TZ nie chce, moze poczescie nie rouzmie jakie to dla mnie ważne, bojes sie ze pozniej bede miala straszne problemy z zajsciem (co nie jest powiedziane ze teraz bedzie jakos łatwiej) po26 roku zycia zwieksza sie liczba poronien, jakis groźnych powikłan i całej reszty.
nie wiem czy po tej "magicznej"barierze wieku zdecyduje sie na dziecko , chyba bede w zbytnim strachu. nie wiem co mam robic . Rozmowy z Tż mnienie uspokiły boje sie ze gdy bedziemy starsi on zapragnie dziecka a ja nie bede mogła mu dac, boje sie ze wtedy rozejdziemy sie , bardzo go kocham ale boje sie ze przyjdzie dzien wktorym mnie zostawi dla jakiegod reproduktora.
udało sie -moj wykres
|
|
|