2016-03-21, 22:55
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Kredyt na mieszkanie - skąd wziąć pieniądze?
Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja
Nie ma magicznego sposobu. Albo zaciskasz pasa, zamiast wynajmować kawalerkę znajdujesz mały pokój i odkładasz więcej, albo znajdujesz lepszą pracę, albo lepszy zawód i zaczynasz zarabiać więcej, żeby móc więcej odkładać.
To nie jest kraj dla singli 
|
A jakikolwiek jest? Wydaje mi się, że na zachodzie nie ma takiego ciśnienia na zakup mieszkania. Też wolałabym mieć kiedyś swoje m, ale współczuję autorce wątku, bo też jestem singielką i wiem, że samemu po prostu jest ciężko.
Rada jest bardzo prosta, skuteczna, ale głupia - skoro Cię nie stać, to zmień pracę albo się wyprowadź. Niestety, jeśli nie masz kwalifikacji, które są wysokopłatne (albo satysfakcjonuje Cię praca w której jesteś i nie chcesz jej zmieniać), to ja nie widzę skutecznego rozwiązania (bo nawet dorobienie tych 5 stów miesięcznie to nie jest żadne rozwiązanie przy rozmowach o zakupie mieszkania czy przede wszystkim wprowadzeniu się do niego).
Cóż, kolegom poradziłabym zająć się swoimi finansami. Jeśli myślisz w przyszłości o byciu w związku to wszystko się kiedyś zmieni. Nie ma co się przejmować takimi tekstami.
|
|
|