2007-11-13, 15:06
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
Cytat:
Napisane przez pola_m
Z naturalnych sposobów najbardziej polecam platki owsiane- czasami łącze to z maseczką drożdzową- czyli drożdze z mlekiem i do tego platki owsiane, nakładam na buźkę (tylko ze spada cholerstwo, więc kładę się na podłodze i sobie przy okazji trochę ćwiczę nogami, hih), no i po jakis 15 minutach robię taki peeling ta maseczką, znaczy masuje te platki (one oczywiście juz całkiem mi zasyfiają podłogę), no i zmywam resztki 
efekty sa widoczne od razu. I Warto nawet sobie wyświnic łazienkę przy okazji. Czasami do platkow dodaję ten proszek ze skrzypowity.
Poza tym dużo wody, jem marchewkę i duzo warzyw, platków, siemie lniane...
W lecie mam tendencję do smarowania się wszelkimi warzywami i owocami jakie znajde w ogrodzie (mam pewność że nie sa skażone, bo mieszkam na ekologicznej i sielskiej podlubelskiej wsi) i nakładam sobie na buzię, np papka z pomidorów albo z truskawek albo porzeczek czerwonych (mają strasznie dużo wit C- i to tez jest świetny sposób na przebarwione paluchy- np po obieraniu buraków). Duzo przebywam na świeżym powietrzu i jest lepiej zdecydowanie
|
O tak-również polecam.
Chociaż ja robię wcześniej podawany peeling-płatki owsiane+mleko+miód I na twarz
Kocham ten peeling i nie ma lepszego, sklepowego.
A maseczka z drożdży również jest super
|