2007-11-13, 18:18
|
|
Raczkowanie
|
Zdrowy sen!
Naprawdę nie mam pojęcia gdzie wcisnąć ten wątek, bo w dziale "zdrowie" nie znalazłam żadnego tematu, pod który można by podciągnąć mój watek. Więc postanowiłam uderzyć do dietetyczek, bo one wiedzą pewnie dużo o zdrowym stylu życia i urodzie, a uroda ze zdrowym snem ma podobno dużo wspólnego.
I właśnie, Dziewczyny, mam problem z tym związany. Nie mogę znaleźć żadnych przydatnych informacji w internecie i książkach, wszystkie dotyczą bezsenności. A ja mam problem, że śpię za dużo. Mogłabym przespać cały dzień. Jestem zawsze senna, ziewam jak szalona, boli mnie kręgosłup po wyjściu z łóżka. Próbowałam spacerów, ralaksu przed snem, przez jakiś czas starałam się spać nie więcej niż osiem godzin dziennie, ale przez ponad miesiąc, dzień w dzień, byłam tak zmęczona, że w końcu wróciłam do swojej normy- 10. Po ośmiu godzinach dosłownie zasypiam snem człowieka bez przytomności na wykładach, na przystanku, gdzie się da. Po 10 mogę spokojnie wyjść z domu, ale czuję się nadal zmęczona, wymiętoszona, nie wypoczęta. Mam często bóle głowy i napięte mięśnie karku.
Byłam u lekarza, zmierzyli mi poziom cukru, wszystko w normie. Zrobili mi cały research, wszystko OK. Zasugerowałam, że może coś z kręgosłupem, ale lekarz nie był zbytnio zainteresowany moją sugestią. Poszłam do pana, który nastawia kręgi i bada kręgosłup. Nastawił, zbadał, nic z tego nie wyniknęło.
Nie wiem, może w nocy, podczas snu, nawiedzaja mnie kosmici?
Co myślicie?
Moderatora tego wątku przepraszam za bezczelność, ale naprawdę nie mam zielonego pojęcia gdzie wrzucić mój temat... pozdrawiam w każdym razie
talkin' 'bout the old style too
and we don't care about their own faults
talkin' 'bout our own style
all we care 'bout is talking
talking only me and you
|
|
|