2016-03-26, 12:54
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wątek plotkowy dla Fanek naturalnej pielęgnacji, cz. II
Mi po Emolium wystąpiło takie swędzenie i wysyp łupieżu, że szok Rozumiem , że jak ktoś miał inny problem, to może działać, ale na pewno nie jest to szampon do zanieczyszczonej skóry głowy. Tak samo polecane wszędzie Cerkogel , dostałam po tym wysypki, nie wiem jak to może łagodzić, skoro tak podrażnia? jeszcze te parabeny w składzie. U mnie też nie sprawdziły się Alterra szampony, Babydream, Hipp, itp. Na dłuższą metę tylko mi narastała warstwa nie domytej skóry i łoju na głowie. Zresztą, jak zaczęłam myć pędzle do makijażu tymi szamponami, to mi się oczy otworzyły, ile to brudu pozostawia. To jest dobre dla dzieci.
Radical Med ma dobry szampon na łupież i przetłuszczanie, tylko że sls w składzie , ogólnie to skład wygląda już nie fajnie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...łupiezowy.html, no ale na mnie ten szampon podziałał, jako jeden z nielicznych.
Bioturm przeciwłupieżowy też mocno polecam . Fajny też był Bjoj szampon, ale to do suchych włosów, jednak nie powodował łupieżu i dobrze czyścił. A z łatwiej dostępnych to Petal Fresh.
Edytowane przez losek78
Czas edycji: 2016-03-26 o 12:57
|
|
|