Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Chora sytuacja
Wątek: Chora sytuacja
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2016-03-30, 11:46   #15
funnyvalentine
Zakorzenienie

Dot.: Chora sytuacja

moi rodzice też mówili że mam się uczyć a nie pracować, też były wieczne awantury (niezupełnie takie jak u Ciebie, Autorko, ale wiecznie byłam trzymana pod kloszem, miałam żyć tak jak chcą rodzice a nie tak jak ja sama), i co? poszłam do pracy, najpierw dorywczo w wakacje, później w weekendy, później im mniej miałam zajęć na studiach tym więcej - w końcu na cały etat. przed ostatnim rokiem studiów wyprowadziłam się, utrzymuję się sama, studia skończyłam... da się. mimo że kiedyś, mieszkając jeszcze w domu myślałam że to nierealne, że się nie da... a rodzice? fakt, pokrzyczeli, później nawet praktycznie się mnie wyrzekali, przestali się odzywać, ale po kilku miesiącach od wyprowadzki jakaś relacja zaczęła wracać. wiadomo, nie jest i nigdy nie będzie między nami perfekcyjnie, ale jest jakoś i to jest ważne. zaczęli mnie traktować jak dorosłą osobę która ma swoje życie. spróbuj. zacznij od jakiejś dorywczej, drobnej pracy - kokosów nie zarobisz ale zawsze to jakiś początek i mniej czasu będziesz spędzać w domu. mama pokrzyczy, ale chyba Cię nie zamknie za kratami żebyś nie mogła iść do pracy. trzymam kciuki!
funnyvalentine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując